1. Welcome to Smogon Forums! Please take a minute to read the rules.
  2. New to the forums? Check out our Mentorship Program!
    Our mentors will answer your questions and help you become a part of the community!
  3. Welcome to Wi-Fi! Please remember to read the rules and do NOT create a new thread for simple trades or Friend Safari codes.

5th Gen PRNG Help / Info - Latest: RNG Reporter 9.96.5, PPRNG 1.15.0

Discussion in 'Wi-Fi' started by Slashmolder, Dec 1, 2010.

  1. Exploits

    Exploits

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    448
    So I found a standard seed (7e8096f04d6e32d9) and it's supposed to have the IVs 31/31/31/13/31/31 on frame 3. But when I enter that seed into the main RNG window, those IVs don't appear.

    edit: nevermind.
  2. Novazero

    Novazero

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    225
  3. PoJ

    PoJ

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    1,695
    I'm pretty sure both, but it shouldn't matter since all MAC addresses have good IV Spreads.
  4. Atomsk777

    Atomsk777

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    2,103
    yeah... I was trying to find one with 31/x/30/31/31/31.... then I opened up my search range a bit.... funny for me it was ONE frame outside of my original search range
  5. OmegaForte

    OmegaForte

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    805
    This is weird...

    I'm going for a HP Ice spread (non-c-gear) on one of the roamers, but for some reason come up with a different spread that isn't listed in the main screen every time. I would have thought it was because I was advancing the frame 8 times oppose to 4, but that's not it. I also tried -2 seconds from target time and yet none match.

    Yes, I have encounter type on roamers and generated seeds under roamers.
  6. PoJ

    PoJ

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    1,695
    Are you doing the Key Press combos correctly?
  7. OmegaForte

    OmegaForte

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    805
    Yes. (B in this case) It probably has something to do with the roamers because I have no problems hitting wild/stationary Pokemon seeds. This is ridiculous. I tried without advancing the frame and get some other result that doesn't show up.

    EDIT: JRT: There's an option for that but I heard it's still being figured out.
  8. JRT

    JRT

    Joined:
    Jan 10, 2008
    Messages:
    4,327
    I think I heard someone say they were able to RNG standard seeds on their DSi. I'd like to know if anyone can verify that for me. Before anyone asks, I'm asking because I'm a lot more comfortable abusing on my DSi. It's actually a lot easier for me.
  9. Fire Blast

    Fire Blast

    Joined:
    Jul 11, 2010
    Messages:
    2,093
    Is it possible to find the parameters of the DSi?
  10. PoJ

    PoJ

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    1,695
    Are you pressing A on the DS menu one second before your target second? Because the game takes one second to get seeded so you have to start one second before.

    Also, are you holding B until you see the shooting stars?
  11. OmegaForte

    OmegaForte

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    805
    Yes and no. Btw you don't need to hold B that long. (I just hold it till "Pokemon company" disappears) I tested it out before with some random Pokemon and got the desired IVs.
  12. PoJ

    PoJ

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    1,695
    Really? Well, if that's true, then I have no idea what's wrong. But I would try holding it until the stars just in case.
  13. bearsfan092

    bearsfan092

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    1,049
  14. Exploits

    Exploits

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    448
    If I want to catch a flawless, shiny pokemon I have to advance to the target IV Frame and then try to advance the PID frame that contains what I want without passing my target IV frame? Also without knowing what PID frame I start/am at?

    If so, this sounds pretty impossible to accomplish without an Emulator.
  15. Toast++

    Toast++ Butter Included.
    is a member of the Site Staffis a Programmeris a Super Moderatoris a Smogon Media Contributoris a Researcher Alumnus
    The Smog Lead

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,606
    The ads, duh. Besides I think hat version wont work after midnight.
  16. Bunny_Man_OC

    Bunny_Man_OC

    Joined:
    Dec 17, 2010
    Messages:
    57
    lol... I really didn't mind the ads to be honest :XD

    but yah, I didn't get the "party's over" message until after making the post... just got it now, and decided to deleted the post since I didn't think anyone seen it...
  17. Shinryu

    Shinryu

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    4,116
    Ok, is something screwed up with the link given at the front page for the new rng reporter? In the vid it clearly shows him using the english drop down option, yet all mine show are fucking japanese ones?
  18. Bunny_Man_OC

    Bunny_Man_OC

    Joined:
    Dec 17, 2010
    Messages:
    57
    the japanese ones will work for the C-Link abuse... I was using it and I was able to hit the seed anyways.
  19. joshk_bra

    joshk_bra

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    353
    But it doesnt work for non-Cgear :/ Im pretty sure thats what he is doing
  20. ΩDonut

    ΩDonut don't glaze me bro
    is a Programmeris a Forum Moderatoris a Community Contributoris a Pokemon Researcheris a Contributor to Smogon
    Moderator

    Joined:
    Aug 23, 2006
    Messages:
    3,727
    I meant to do some finishing touches on the real, final version and the guides tonight, but a family situation came up. Now I'm exhausted, so I'll finish it up tomorrow. In the meantime, you can screw around with the April Fools' version: http://eggmove.com/RNGReporter/RNGReporter941.zip

    It's real and has (most of) the features that will be in the final release, including non-Japanese standard seeds (formerly known as non C-Gear). Just remember it only works if your computer's date is set to April 1st, and that DSi searches still don't work.

    Also C-Gear seeds now have their initial frame listed as frame 1 by default, so you don't have to include the first two skipped frames in your math.
  21. Shinryu

    Shinryu

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    4,116
    There's bound to be an irony somewhere that one would have to mess with a computer's date/time as well as the DS's date/time to RNG for non c-gear abuse XD

    Eh I'll pass, I'll just wait till later today? I guess.
  22. RotatingAtom

    RotatingAtom

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    320
    bearsfan092, your Video made it sound like you can not use
    a stationary Legendary Pokémon for finding your DS parameters
    and that you have to use a Sweet Scent'ed Pokémon for that.

    I'm currently using Kyurem to find my DS parameters, since his IV's
    are really easy to narrow down. Can I do that as well, or will I have
    to use a Sweet Scent'd Pokémon? Are they generated diffently?
  23. bearsfan092

    bearsfan092

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    1,049
    When I was helping someone find their parameters, we used Terrakion as a stationary Pokemon. The parameter finder never found any results, so we switched to Sweet Scent, which worked. However, that was a single case, and it might end up working (user error happens a lot in RNG abuse). Give it a shot.

    Sweet scented Pokemon are also more universal since not everyone still has legends left on their game.
  24. jones115

    jones115

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    698
    yeah dude i watched your vid,found my parameter's and stuff then,tired going after a timid hp ice petillil and got other pokes as test for it but the iv's were wrong when i checked the stats on pokemon online,i don't know something wrong or not
  25. Kiebin

    Kiebin

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    690
    Yeah, you can use a Legendary to find your parameters. I've used Cobalion.

Users Viewing Thread (Users: 1, Guests: 2)