1. Welcome to Smogon Forums! Please take a minute to read the rules.
  2. Welcome to Wi-Fi! Please remember to read the rules and do NOT create a new thread for simple trades or Friend Safari codes.
  3. Click here to ensure that you never miss a new SmogonU video upload!

5th Gen PRNG Help / Info - Latest: RNG Reporter 9.96.5, PPRNG 1.15.0

Discussion in 'Wi-Fi' started by Slashmolder, Dec 1, 2010.

  1. Reshiram89

    Reshiram89

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    246
    @Naj it's best to use a min/max frame of 1 for that sort of thing. That way there's no need to advance the IV frame.
  2. xCHASEx

    xCHASEx

    Joined:
    Jul 8, 2007
    Messages:
    809
    I'm having issues finding my parameters using a DS Lite and an R4, does anyone know the ranges I should be searching?
  3. Naj

    Naj

    Joined:
    May 26, 2013
    Messages:
    8
    So walking in grass advances both my PID and my IV frame?

    I'd use a chatot, but I don't have a way of getting one at the moment. Haven't beaten the Elite Four. I was really hoping to get a good team together to finish the rest of the game with. I'd trade for one too, but the wifi has been down for a few weeks now.
  4. Cereza

    Cereza Tastes Like Candy

    Joined:
    Jan 17, 2011
    Messages:
    1,258
    Yup, sadly. If there are not wnpcs and the frame is not that high then saving is another option.
  5. religiousjedi

    religiousjedi brb, drowning another lousy, evil cat (Litten).
    is a Forum Moderatoris a Contributor to Smogon
    Moderator

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    1,930
    Walking in grass advances the PID frame. Walking anywhere advances the IV frame every 128 steps you take by the number of Pokemon in your party. That's why if you're barely starting RNG abuse, you want to find a seed with an IV frame of 1 (which you did).
  6. Perfect Cell

    Perfect Cell

    Joined:
    Apr 21, 2012
    Messages:
    480
    Alright, I need a definitive answer for this. I'm trying to help my friend with RNGing and he's doing it on a 3DS. The problem is that I do not know what the startup delay is for a 3DS. He aimed for 20 seconds and he got results of 22 seconds and 26 seconds. Which is correct, or at the very least most accurate?

    Thanks.
  7. Cereza

    Cereza Tastes Like Candy

    Joined:
    Jan 17, 2011
    Messages:
    1,258
    8 seconds.
  8. orangeblossom

    orangeblossom

    Joined:
    Jun 20, 2013
    Messages:
    11
    I get 7 seconds on my 3DS.
  9. ajbyers

    ajbyers

    Joined:
    Jun 21, 2013
    Messages:
    2
    I need something cleared up regarding parameters. I'm trying for a shiny starter in black 2 and I was wondering if I played through the game to find my parameters would they stay the same if I start a new game? I'm just confused what to put my parameters at for starters since you can't find them out before you even start the game. And every time i go to time finder it tells me i need to set up a profile but I can't get most of the fields filled in if I didn't even start the game.
  10. PoJ

    PoJ

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    1,691
    When I tried RNGing on my 3DS I remember getting 8 and 7 seconds. I can't remember if I was using the same game cart or not. Guess it varies.

    If you start a new game your parameters should be the same as long as you use the same game cart and DS system.
  11. ajbyers

    ajbyers

    Joined:
    Jun 21, 2013
    Messages:
    2

    Thank you, that clears it all up for me
  12. Kiebin

    Kiebin

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    690
    How does one search for Entralink seeds to use on BW2?
  13. Slashmolder

    Slashmolder 'Ello Governor
    is a Programmer Alumnusis a Researcher Alumnus

    Joined:
    Mar 27, 2011
    Messages:
    280
    They're normal seeds but on starting frame 25.
  14. SpeedSuicune

    SpeedSuicune

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Messages:
    59
    Is the Unova Link calibration method in RNG Reporter (9.96.5 BETA) functional? I've been attempting it with Black 2 and my original DS, but I'm not getting any results.
  15. Eyedol

    Eyedol the artist formerly known as xAtrocity

    Joined:
    Feb 8, 2013
    Messages:
    137
    It's not functional in the latest version of RNG Reporter. You'll have to calibrate by catching a Pokémon like in Black or White 1. :(
  16. Trollteon135

    Trollteon135

    Joined:
    Jun 24, 2013
    Messages:
    1
    I made an account, like so many others solely to ask an RNG question. On my Black 2 I have six timer0's, which range from 1103 to 1108. I want to know if the time I launch the game (on a ds lite) affects my timer0. I say this because it gets the IV frame correct every time, and if i do chatter advances everything on the PIDRNG list is also correct for the timer0 that the calibration says I have. If I then try to use this timer0 it fails, so I check the pokemon with the calibration screen and it tells me I'm on another timer0.

    Using RNG Reporter 9.96.5 beta
  17. Eeveelover824

    Eeveelover824

    Joined:
    Jul 3, 2012
    Messages:
    52
    can anyone tell me is it possible to rng on dream radar..i plain on trying to rng some dream ability pokes on there...i think it is possible cuaz i saw some up on pokecheck but was not sure...can someone help me up with a site...i finally got my 3ds and wanted good iv and nature therians...greatly apprciated with help...i plain on getting the dream radar soon...
  18. Onicon

    Onicon

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    949
    It is possible. Assuming that you are familiar with the basics of RNG you should take a look at the Dream Radar guide. Note, that you use spinners in order to confirm your PID frame and the last time we have checked they weren't supported by RNG Reporter. If you cannot use PPRNG yourself (having a Mac book or running a virtual machine) you need to find someone else to do the calculations for you.
  19. Raravian

    Raravian

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    176
    I'm having some problems making a new profile. I got a warning that White 1 isn't supported in version 9.96.5 BETA. So I tried my old White 1 profile with which I've actually RNGed (half a year ago though, but I know it can work), and I got the same error. What's up with that? If I could do it before, why can't I now? Is White 1 RNG really gone?

    Error (open)
    [​IMG]
  20. Eeveelover824

    Eeveelover824

    Joined:
    Jul 3, 2012
    Messages:
    52
    oh yes i am familar with rnging lol XD and thanks also i do have windows so ill have to find a alternative way cuaz i have the windows version...
  21. Onicon

    Onicon

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    949
    This is the latest RNG Reporter. The error message is not referring solely to the White1 version but the language. It seems like you currently have the non-language version selected which does not exist. Also, do not forget your DS type.
  22. Raravian

    Raravian

    Joined:
    Sep 6, 2011
    Messages:
    176
    I was planning to input them, but then the pop-up warning came. I hadn't even tried to save yet. But you're saying that if I select the language and DS type, I will be able to RNG on White 1 just fine? 'Cause that would be great.
  23. Onicon

    Onicon

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    949
    That certainly should not happen. As far as we can understand the error message just pop-in without having taken any action. Strange, because when we tried to make up an invalid profile it will ask: "The inputed (sic) profile data in (sic) invalid. The profile can not be saved. Would you like to continue editing this profile?"

    Since we cannot reproduce that issue let's try bypassing this one; can you generate a profile via the DS Parameter Finder? Maybe that will work out somehow.

    Alternatively, you can edit the xml manually. I have done thatfor you partially:

    Code:
      <Profile>
        <Name>EnterAName</Name>
        <ID>46383</ID>
        <SID>08698</SID>
        <MAC_Address>EnterYourMacAdress</MAC_Address>
        <Version>White</Version>
        <Language>English</Language>
        <DSType>DS_Lite</DSType>
        <VCount>60</VCount>
        <VFrame>6</VFrame>
        <Timer0Min>C7F</Timer0Min>
        <Timer0Max>C7F</Timer0Max>
        <GxStat>6</GxStat>
        <Keypresses>15</Keypresses>
        <SoftReset>false</SoftReset>
        <SkipLR>false</SkipLR>
        <MemoryLink>false</MemoryLink>
      </Profile>
    This one is based on a few assumtions. You are from the Netherlands and it is said that you get the English version of the game. From your Timer0 we can see that you are using a DS Lite or an Original.
  24. lucariojr

    lucariojr MS State Pokemon!!!
    is a Forum Moderator Alumnusis a Community Contributor Alumnusis a Contributor Alumnus

    Joined:
    Jun 2, 2009
    Messages:
    1,923
    So I'm trying to RNG all my events before I sell my Black version. I've successfully RNG'd Mewtwo and Zekrom, so I know I have the right specs. However, the VGC event Larvitar has been incredibly annoying to RNG; I've tried normal wondercard and GLAN wondercard methods, but I keep getting the wrong IVs. Here's my config:

    [​IMG]
  25. Onicon

    Onicon

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    949
    First of all: GLAN = Gender-locked, any Nature. You will use the regular Wondercard method because this one is locked on Adamant.

    Set Max Advanced much higher, like 200. We are talking about PID frames here, not IV frames. Since it is a Wondercard, the IVs are bound to the PID frames.

    Thirdly, uncheck shiny. The PID is irrelevant here since both the nature and the shininess is predetermined. The only things to watch out are the IVs. And why not 0 speed? You should consider that, because it is easy.

    Edit: I'd recommend not to have 0 speed because this one is not Brave. Hexa-flawless is better for him.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 2)