1. New to the forums? Check out our Mentorship Program!
    Our mentors will answer your questions and help you become a part of the community!
  2. Welcome to Smogon Forums! Please take a minute to read the rules.

Ask a simple question, get a simple answer (Mark 3)

Discussion in 'Shoddy Battle and Pokémon Lab' started by Cathy, Feb 15, 2010.

  1. The Cicada

    The Cicada

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    899
    what server is best for doing little cup?
  2. Fatecrashers

    Fatecrashers acta est fabula
    is a Site Staff Alumnusis an Artist Alumnusis a Super Moderator Alumnusis a Contributor Alumnusis a Smogon Media Contributor Alumnusis a Battle Server Moderator Alumnus

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    4,997
    I believe that would be the CaP (Create a Pokemon) Server.
  3. The Cicada

    The Cicada

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    899
    tried that,took 30 minutes to get a match
  4. jumpluff

    jumpluff princess
    is a Forum Moderatoris a Site Staff Alumnusis a Super Moderator Alumnusis a Smogon IRC SOp Alumnusis a Researcher Alumnusis a Contributor Alumnusis a Smogon Media Contributor Alumnusis a Battle Server Moderator Alumnus
    Moderator

    Joined:
    Aug 22, 2008
    Messages:
    6,171
    Yeah, there aren't many people on the ladder at one given time, so it will take awhile to find a match. It's still the best place. Hopefully this will improve in the future. I know the Little Cup people work tirelessly on getting their game established (analyses, articles, tournaments).
  5. manetbo

    manetbo

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    2
    rapid spin with no target

    If my opponent uses explosion and faints before I have a chance to use rapid spin, should it succeed?

    I think it should succeed, but I always get the message that there is no target.
  6. Fatecrashers

    Fatecrashers acta est fabula
    is a Site Staff Alumnusis an Artist Alumnusis a Super Moderator Alumnusis a Contributor Alumnusis a Smogon Media Contributor Alumnusis a Battle Server Moderator Alumnus

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    4,997
    You opponent is gone. There is no target. Hence Rapid Spin fails. This is how it works in the game and this is how it works on Shoddy.
  7. Shiranui117

    Shiranui117

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    1
    Is it possible to battle two of your own teams against each other on Shoddy? If so, how?
  8. Fatecrashers

    Fatecrashers acta est fabula
    is a Site Staff Alumnusis an Artist Alumnusis a Super Moderator Alumnusis a Contributor Alumnusis a Smogon Media Contributor Alumnusis a Battle Server Moderator Alumnus

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    4,997
    This is only possible if you use two computers at the same time.
  9. lJLeeRSX7

    lJLeeRSX7

    Joined:
    Sep 7, 2009
    Messages:
    43
    it is possible just by opening up another shoddy window but not if you are on a mac os
  10. SJCrew

    SJCrew Believer, going on a journey...
    is a Tiering Contributoris a Battle Server Moderator Alumnus

    Joined:
    Jun 22, 2008
    Messages:
    2,938
    I think I've found a temporary solution to this problem that will, at the very least, allow me to play Shoddy at home. Since this problem only occurs at my household, I can log on at my school or a local cafe where both the website and the program run perfectly fine. If I play there for a while, it will load all the resources it needs from the Shoddy site so that they'll be available when I go home.

    Here's the trick: the program still tries to connect to shoddybattle.com at my house upon startup, which doesn't work. To dodge this issue, I disable my wireless adapter prior to starting up the program, and to my surprise, it works, but without the server list (not important, since I can still connect via Advanced options).

    However, this solution is only temporary and still a bit irritating. Since my computer can connect at other places, I think it's my router that has the issue. Maybe this trojan only affects my home connection, or hasn't had the chance to spread to other places, but in all likelihood, I may have to contact my ISP or replace the router.

    Just thought I might share that for others who are experiencing these same issues. In all honesty, my original intention was to ask about the Shoddy sprites. Quite frankly, the HG/SS sprites are mostly terrible and there are only a select few I like. Is there any way I get the old ones back? I don't see any site on the web hosting the files.

    EDIT: Oh wow, I had a backup folder with the old sprites that I totally forgot about. Lucky me.
  11. Duck92

    Duck92

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    427
    @SJCrew - Would you mind uploading those sprites in a zip folder? I don't like HG/SS either.

    Also, try resetting your router's firmware. Be sure to write down your Internet Account information, and settings first.
  12. Fatecrashers

    Fatecrashers acta est fabula
    is a Site Staff Alumnusis an Artist Alumnusis a Super Moderator Alumnusis a Contributor Alumnusis a Smogon Media Contributor Alumnusis a Battle Server Moderator Alumnus

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    4,997
    To be honest, I've never tried this before and it turns out this does work. You need to register another account to do it though. And playing Shoddy Battle against yourself is about as much fun as playing tic-tac-toe against yourself. I can't for the life of me see why you'd ever want to do this.
    Testing a new team? That's like saying punching yourself in the face is a good way to train for boxing.
  13. SJCrew

    SJCrew Believer, going on a journey...
    is a Tiering Contributoris a Battle Server Moderator Alumnus

    Joined:
    Jun 22, 2008
    Messages:
    2,938
    Filesize is too big for Smogon, so I uploaded it in a .rar archive on Megaupload: http://www.megaupload.com/?d=2JP8VKX0

    I'm fairly certain I'm missing some of the more obscure entries, but all of our main players should be in there.
  14. dude234543

    dude234543

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    5
    do i need a separate account for shoddy than smogon? cause i can't login
  15. Naxte

    Naxte

    Joined:
    Aug 6, 2008
    Messages:
    1,320
    Yes, the accounts are separate.
  16. UMBREONalicious

    UMBREONalicious

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    3
    i have the most recent java and when i go to shoddy battle and click download and open absolutly nothing happens
  17. SJCrew

    SJCrew Believer, going on a journey...
    is a Tiering Contributoris a Battle Server Moderator Alumnus

    Joined:
    Jun 22, 2008
    Messages:
    2,938
    I'd like to take the opportunity to place emphasis on this line right here, as my most recent attempt has failed and the program is right back to being a dick. Needless to say, the trick may not always be successful.
  18. Duck92

    Duck92

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    427
    @SJCrew - Try resetting your routers firmware.
  19. Half Amazing

    Half Amazing

    Joined:
    May 13, 2007
    Messages:
    6
    Probably a dumb question but how do I get Dragonite to learn ExtremeSpeed on Shoddy, I don't see it on the moves list?
  20. Half Amazing

    Half Amazing

    Joined:
    May 13, 2007
    Messages:
    6
    Never mind, I just downloaded the Dragonite moveset using the team builder on Smogon and the move popped up.
  21. 1745

    1745

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    16
    I've been using Shoddy Battle 4 da last 4 weeks. Yesterday I go on & it says ot's unable to launch da application. Wat's wrong?
  22. acid_paradox

    acid_paradox

    Joined:
    Aug 29, 2009
    Messages:
    519
    I have been using Shoddy battle for a long time now (I just used it a few days ago), and when I tried to open it, a message pops up saying:
    "Unable to launch the application."

    Does anybodyknow what's wrong? I've tried going to shoddybattle.com to redownload the program or something, but I can't get on the website either.
  23. Duck92

    Duck92

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    427
    @acid_paradox - You must be connected to the internet. You may have a trojan if you are connected, and you cannot get to shoddybattle.com
  24. acid_paradox

    acid_paradox

    Joined:
    Aug 29, 2009
    Messages:
    519
    Well I'm pretty sure I'm connected to the internet if I'm asking for online help with Shoddy Battle. I'll do a virus check to see if that's what's causing the problem.
  25. Iloveyou328

    Iloveyou328

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    2
    How do you report someone for spamming and using a lot of rude language in the Shoddy chatrooms?

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)