1. Remember to check the Simple Questions/Simple Answers , Suggestions , Bug Reports and Technical Support threads before posting. If you have something that warrants extended discussion then post a thread, but when in doubt, please use an already existing thread
  2. New to the forums? Check out our Mentorship Program!
    Our mentors will answer your questions and help you become a part of the community!
  3. Welcome to Smogon Forums! Please take a minute to read the rules.

Technical Support Mk. 2 (READ OP BEFORE POSTING!)

Discussion in 'Pokémon Showdown!' started by Antar, Jul 22, 2012.

  1. spelle123

    spelle123

    Joined:
    Mar 5, 2012
    Messages:
    18
    lol just as i posted that i got back on, zarel talking bout some bug attack
  2. Level 51

    Level 51 by far the worst
    is a member of the Site Staffis a Forum Moderatoris a Tiering Contributoris a Smogon Media Contributoris a Battle Server Moderator
    Moderator

    Joined:
    Dec 16, 2011
    Messages:
    1,762

    1. Windows 7
    2. Firefox 14.0.1
    3. I've also tried Chrome. Same thing happens.
    4. Yesterday
    5. Level 51
    6. I go onto PS!. It loads normally up until "Connecting to Showdown server..." and it just stops there. I come back in an hour; it's still there.
  3. Diggidy

    Diggidy

    Joined:
    Dec 24, 2010
    Messages:
    7
    1. Windows 7
    2. Chrome
    3. Firefox and Explorer, same result
    4. Maybe 2 days ago?
    5. Diggidy
    6. Same issue as level 51. I get to the 'Connecting to Showdown server...' stage and it hangs there. Usually after somewhere between 10 min and an hour it will give me the 'Disconnect detected' message.
    Before this issue my biggest problem was random disconnects every hour or two. Very tolerable. This is worse.

    Side note: I left it attempting to connect for several hours at one point, and returned to find the showdown screen wallpapered with red text.
  4. shrang

    shrang Defend the Headquarters of Revolution
    is a Contributor to Smogonis a Battle Server Moderatoris a Tiering Contributor Alumnus

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    4,296
    1. Windows Vista
    2. Chrome
    3. Tried Firefox and IE, no change
    4. Yesterday
    5. shrang and shrang test
    6. Same problem as Level 51 and Diggidy. I would try to connect to PS and it would just stay and "Connecting to Showdown server" and stay there. I've tried multiple times, including restarting the computer and stuff, but still there's no response.
  5. Superpowerdude

    Superpowerdude "The Phone-Post King"
    is an official Team Rateris a Smogon Media Contributor
    Mentor

    Joined:
    Mar 15, 2012
    Messages:
    1,348
    exact same problem as my homies above! Has anyone been able to log on?
  6. Relados

    Relados
    is a Battle Server Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2012
    Messages:
    1,059
    Everone above who is unable to get on with Chrome:

    I recently had the same problem. I fixed it by disabling my antivirus web shield (I was running Avast security). Having this on can prevent you from accessing Showdown!
  7. Zacchaeus

    Zacchaeus
    is a Battle Server Moderator Alumnus

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    3,261
    1. Operating system Windows 7
    2. (Web Browser) IE9
    3. (Other Browsers?)
    4. (When did this problem start?) Yesterday
    5. (PS username)
    6. (Problem) [​IMG]
  8. Elvanor

    Elvanor

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    5
    Constantly disconnecting

    For the past 2 days, every time I have logged on to Showdown I have received a reconnect message after about 20-30 seconds. This happens on every browser I have (Safari, Chrome and Firefox) and during any time of day. My Operating system is Windows 7 and my PS username is Elvanor. Also I have reset my router and turned of my firewall (only things I could think to do) incase of any issue on my end, but it seems to be only this game/website and I can't do anything to stop this. I've tried the method on the 1st page to find an error, but there is no red circle.
  9. Diggidy

    Diggidy

    Joined:
    Dec 24, 2010
    Messages:
    7
    Well I'll be jiggered. Screw you, Avast. And thank you Relados. Anyone experiencing connection issues with Showdown should give this a try.
  10. TIO

    TIO

    Joined:
    Jul 30, 2012
    Messages:
    742
    And mine is working for some bizarre reason. I didn't do anything, and now my account (azerty123) is valid. I'll continue using PS now.
  11. DDAY

    DDAY

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    4
    1.Operating system Windows 7
    2.(Web Browser) IE9
    3.(Other Browsers?)Chrome
    4.(When did this problem start?) Yesterday
    5.(PS username)DDAY
    6.(Cant connect frequently)
  12. dosquared

    dosquared

    Joined:
    Aug 6, 2012
    Messages:
    2
    1. Windows 7
    2. Google Chrome v21, Firefox v14
    3. Happens with all browsers. Opera, Safari, etc.
    4. Happens every time. Only did not occur once.
    5. durp
    6. "Connecting to Showdown server..." displays continuously and does not disappear. Happens on multiple computers across different browser versions and antivirus software. Confirmed to NOT be an issue on mobile browsers, but cannot access chat.
  13. Superpowerdude

    Superpowerdude "The Phone-Post King"
    is an official Team Rateris a Smogon Media Contributor
    Mentor

    Joined:
    Mar 15, 2012
    Messages:
    1,348
    wait wait are all these people with this problem have avast anti virus? because I do.....
  14. Level 51

    Level 51 by far the worst
    is a member of the Site Staffis a Forum Moderatoris a Tiering Contributoris a Smogon Media Contributoris a Battle Server Moderator
    Moderator

    Joined:
    Dec 16, 2011
    Messages:
    1,762
    I'm actually using Norton; I have no idea what is going on with this.

    Seeya Grand Slam
  15. Vintage Books

    Vintage Books

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    509
    I have been having the same problem. about this time last week when i could actually access PS! i would disconnect after about a minute of being on PS! and then after reconnecting i would disconnect again soon after. Now i cannot access showdown at all. I have tried this on both Safari and Firefox, but tbh i shouldn't have to change browsers just to play pokemon.

    EDIT: oops didnt read op :S


    1. Operating system: windows 7
    2. Web Browser (with version, if you know it): Firefox, the most recent afaik
    3. Have you tried other browsers? If so, which one, and does this problem happen on them as well?: I have tried safari, same thing.
    4. When did this problem start?: about two weeks ago iirc.
    5. Your PS username: I have used a few but the one it auto puts me on if i log in (my most recently used one) should be Idris or ALPINE
    6. And of, course, your problem (include any error messages verbatim. give frequency, etc.). Kept DC'ing really quickly after getting on, now i cannot access it at all. I get the same thing as Zacch's screenshot.
  16. Janmonkey

    Janmonkey

    Joined:
    Mar 3, 2012
    Messages:
    12
    1. Operating system Windows 7
    2. (Web Browser) Rockmelt
    3. (Other Browsers?)Google Chrome and Internet Explorer
    4. (When did this problem start?) Two days ago.
    5. (PS username)Brightest Day
    6. (Problem) Same as those above. It seems to stay on connecting for the longest time.
  17. AntiMetaGame

    AntiMetaGame

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    306
  18. Haunter

    Haunter 100% avocado
    is an official Team Rateris a Battle Server Administratoris a Community Contributoris a Tiering Contributoris an Administratoris a Tutor Alumnus
    Líder máximo

    Joined:
    Aug 6, 2007
    Messages:
    5,748
    All of you having this same problem: it's probably due to the fact that PS switched back to socket.io. I had the same problem a couple of days ago and after a long investigation I found out that it was Avast's web shield that was causing the problem. If you run Avast as your antivirus just turn off the web shield before connecting to PS. If you run a different antivirus, it may be either your antivirus or a firewall.
  19. doublenikesocks

    doublenikesocks

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    187
    1. Operating system windows 7
    2. Web Browser (with version, if you know it) firefox
    3. Have you tried other browsers? If so, which one, and does this problem happen on them as well? yes and ie9 chrome, and yes
    4. When did this problem start? today
    5. Your PS username doublenikesocks
    6. And of, course, your problem (include any error messages verbatim. give frequency, etc.). won't connect to server on this specific computer. other computers in the house work just fine.
  20. Superpowerdude

    Superpowerdude "The Phone-Post King"
    is an official Team Rateris a Smogon Media Contributor
    Mentor

    Joined:
    Mar 15, 2012
    Messages:
    1,348
    Even when I right clicked on avast and clicked "Avast Shields Control" and "Disable for 1 hour" showdown still wont load? I get the same screen as Zacchaeus...
  21. Sardiini777

    Sardiini777

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Messages:
    152
    I have to turn off my antivirus program in order to play pokemon???? I think something is wrong here.
  22. Level 51

    Level 51 by far the worst
    is a member of the Site Staffis a Forum Moderatoris a Tiering Contributoris a Smogon Media Contributoris a Battle Server Moderator
    Moderator

    Joined:
    Dec 16, 2011
    Messages:
    1,762
    I disabled my firewall.
    It still doesn't work.
    No socket.io whyyyyyyy
  23. Haunter

    Haunter 100% avocado
    is an official Team Rateris a Battle Server Administratoris a Community Contributoris a Tiering Contributoris an Administratoris a Tutor Alumnus
    Líder máximo

    Joined:
    Aug 6, 2007
    Messages:
    5,748
    It's just the web shield, not the whole antivirus. And it was just in avast's case, it's not proved that other antiviruses give the same problem.

    Try temporarily disabling your antivirus. Socket.io has proved to be more stable in my case, I haven't got a single random disconnection since PS started to use it again.
  24. shrang

    shrang Defend the Headquarters of Revolution
    is a Contributor to Smogonis a Battle Server Moderatoris a Tiering Contributor Alumnus

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    4,296
    Hm, tell me more about this socket.io business. I've tried turning off my firewall, turning off my anti-virus web-protection temporarily (I'm using Trend Micro), as well as adding exceptions to the anti-virus software, none of which works.
  25. Superpowerdude

    Superpowerdude "The Phone-Post King"
    is an official Team Rateris a Smogon Media Contributor
    Mentor

    Joined:
    Mar 15, 2012
    Messages:
    1,348
    I am in the same boat as shrang i tried disabling my firewall disabling my anti virus and the web shields for it...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)