1. Welcome to Smogon! Check out the Smogon Starters Hangout for everything you need to know about starting out in the community. Don't forget to introduce yourself in the Introduction and Hangout Thread, too!
  2. Welcome to Smogon Forums! Please take a minute to read the rules.

Troubles Running Shoddy Battle? READ Before Asking

Discussion in 'Shoddy Battle and Pokémon Lab' started by bearzly, Jul 8, 2009.

  1. Zerofocus

    Zerofocus

    Joined:
    Apr 26, 2009
    Messages:
    441
    I just installed java like 3 days ago after upgrading Windows 7 but I guess I can try that.
  2. kkeith

    kkeith

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    13
    Yesterday it had been working fine, than once i got on this morning it gave me this error:
    Show Hide
    [​IMG]


    please help
  3. Duck92

    Duck92

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    427
    @kkeith - Clear your java cache.
  4. kkeith

    kkeith

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    13
    @duck92- i cleared the cache but it is still having the same error
  5. pokémaniac 212

    pokémaniac 212

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    42
    When I try to access shoddy I get an error saying that:

    The following file is missing from the launch field: <jnlp>

    The exception is:

    MissingFieldException[ The following required field is missing from the launch file: <jnlp>]
    at com.sun.javaws.jnl.XMLFormat.parse(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.jnl.LaunchDescFactory.buildDescriptor(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.jnl.LaunchDescFactory.buildDescriptor(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.jnl.LaunchDescFactory.buildDescriptor(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Launcher.updateFinalLaunchDesc(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Launcher.prepareToLaunch(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Launcher.prepareToLaunch(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Launcher.launch(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Main.launchApp(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Main.continueInSecureThread(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Main$1.run(Unknown Source)
    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

    Why might this be and how can I fix it?
  6. Santa_Clauz

    Santa_Clauz

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Messages:
    63
    Hi guys, I have been playing shoddy on my mac for a while now, and very recently it has started freezing up... a lot. It stops for about 30 seconds or more whenever I do anything, select a pokemon in the team builder, use a move, or talk in chat, and has generally become completely unplayable. I have downloaded the most recent Java update, reset the cache, redownloaded shoddy, and have done just about everything bar clearing all my safari cookies.

    It's starting to become a real pain because I am loosing CRE incredibly fast due to constant time outs. Does anyone else have these kinds of problems and if so, have you been able to fix them.
  7. yiran

    yiran

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    283
    I can't seem to even get my shoddy battle started on my mac.

    I've only recently got shoddy battle on my mac. Everything was normal up till a few hours ago. I tried to go on shoddy battle, and the application popped up on the dock. Even the top bar said "Shoddy Battle" But I waited for a long time, and it still didn't load. I tried a lot of times. I also restarted the computer, but nothing worked.

    The last time I tried using it was around 24 hours ago, and it worked perfectly fine. But now I can't even open it.

    I will specify further details if needed.

    Help will be appreciated.

    Thanks.
  8. ScaryBalloons

    ScaryBalloons

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    24
    Every time I try to connect to Smogon's server on shoddy I get an error that says this:

    "An error occurred while reading a message from the server: null
    Disconnect from server? (Try again at least once.)"

    I only get this message when I'm connecting to smogon's server, not any of the others. I have tried redownloading and clearing my temporary files but I keep getting the same error. If anyone could help that would be greatly appreciated!
  9. Shirohige

    Shirohige

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    25
    Hi,
    I got a little issue. Well, it occurred today that I'm not able to load/open my teams anymore. If I try to use the "edit team" button, it simply does nothing. And when I'm on a server, I can't open most of my teams. Actually I'm able to load some of my teams but not all of them. I reinstalled shoddy battle but it doesn't help.
    What else could I do?
  10. Duck92

    Duck92

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    427
    @Shirihige - Make sure your team has been built and fits the metagame. Make sure it has no illegal moves.
  11. BoredOfBoredom

    BoredOfBoredom

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    3
    Well mine seems to be loading fine, but when I type in my Username and Password and click Log In, nothing happens...
  12. Duck92

    Duck92

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    427
    @BoredOfBoredom - This happens when your connection to the server drops, and there is no reply from it. Simply reconnect to the server, and try again. It may happen multiple times, but it will work after a while.
  13. BoredOfBoredom

    BoredOfBoredom

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Messages:
    3
    Yea I finally got it working. Thanks!
  14. xXWiiZingXx

    xXWiiZingXx

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    7
    Thanks for this article it helped a bunch
  15. Alex22

    Alex22

    Joined:
    Sep 18, 2010
    Messages:
    12
    I can access shoddy, but it when I try to use the smogon server it says "an error occured while attempting to connect to the server connection refused;connect" help?
  16. Fatecrashers

    Fatecrashers acta est fabula
    is a Site Staff Alumnusis an Artist Alumnusis a Super Moderator Alumnusis a Contributor Alumnusis a Smogon Media Contributor Alumnusis a Battle Server Moderator Alumnus

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    4,994
    The Shoddy server has been shut down temporarily due to the Smogon website getting a flood of new visitors looking for B/W info. They are trying to save resources until things calm down a bit.
  17. tehy

    tehy

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    1,620
    What does that have to do with anything?

    Are they using the shoddy server for this site?

    Also can't they just have a bunch of messages saying "if you want info go to serebii?"
  18. the interwebs

    the interwebs

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    1,272
    i cannot seem to connect to any servers
    nothing happens when i try to connect basically
  19. DjGopher

    DjGopher

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    706
    I can connect to servers, talk and create new teams, but I can't open any previously existing teams or load them into the find tab.
    I have updated java and reinstalled.
    Is this a general server error, or a problem with my files?
  20. Duck92

    Duck92

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    427
    It's probably a problem with your files, DjGopher.
  21. Limitless

    Limitless Success is the best revenge.
    is a Tutor Alumnusis a Forum Moderator Alumnusis a Tiering Contributor Alumnusis a Smogon Media Contributor Alumnus

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    2,094
    I have the same exact problem. But here's a few more details:

    If I delete and reinstall Shoddy, I will sometimes be able to load one team, of which I can keep using while I'm on the server. However, I can't load any other team after that. I should note that I'm only able to load the one team sometimes, as most of the time no teams load.

    I'm assuming this is an issue with my computer, as my laptop still works perfectly fine.

    Any help is appreciated.
  22. DjGopher

    DjGopher

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    706
    Well I don't think it's very possible that my computer changed any team file, but if that's the case, is there anyone here I can send my team file to see if there is an error?
  23. uraga

    uraga Walking the streets with you in your worn-out jeans
    is a Contributor Alumnus

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    955
    having trouble loading teams, can't load any team on any server, tried uninstalling then reinstalling shoddy, still can't do it.
  24. DarthChake

    DarthChake

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    104
    I can play shoddy but whenever I open it and a "Java compilation error" "Expected ';'" shows up...eight times, other than that it works fine, is there a way to make that stop?
  25. The Tyranitar

    The Tyranitar

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    150
    I've done everything, but when I click on Shoddy on my computer(icon) it doesn't load/open

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)