1. New to the forums? Check out our Mentorship Program!
    Our mentors will answer your questions and help you become a part of the community!
  2. Welcome to Smogon Forums! Please take a minute to read the rules.

Troubles Running Shoddy Battle? READ Before Asking

Discussion in 'Shoddy Battle and Pokémon Lab' started by bearzly, Jul 8, 2009.

  1. The Hitman

    The Hitman

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    190
    I've toyed around with this and I still receive the same error. I completely uninstalled Shoddy from the old computer and here and still receive the same error. IDK, anybody?
  2. paperandstaples

    paperandstaples

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    1
    hi new here. read the FAQ..my problem doesnt seem to be there. so i just installed java but i still get the same problem

    after the warning box..i get a "unable to run application"
    with this in the exception tab (whatever that means)

    java.lang.reflect.InvocationTargetException
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Launcher.executeApplication(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Launcher.executeMainClass(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Launcher.doLaunchApp(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Launcher.run(Unknown Source)
    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
    Caused by: java.lang.UnsatisfiedLinkError: no ShoddyHelper in java.library.path
    at java.lang.ClassLoader.loadLibrary(Unknown Source)
    at java.lang.Runtime.loadLibrary0(Unknown Source)
    at java.lang.System.loadLibrary(Unknown Source)
    at shoddybattleclient.FirstLaunch.initialiseLocalStorage(FirstLaunch.java:161)
    at shoddybattleclient.WelcomeWindow.main(WelcomeWindow.java:331)
    ... 9 more

    help?? anyone D:

    also im on windows 7 if that makes any difference..
  3. Exilon

    Exilon

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    4
    So, for everyone getting the "unable to launch application" error due to the "invalid access to memory location file" (Shoddyhelper.dll), the poster of this thread found a solution, which I hadn't thought about yet:

    http://www.smogon.com/forums/showthread.php?p=2639637&posted=1#post2639637

    Apparently the problem resides in the Antivirus. Turn the antivirus off (also the Windows firewall), and the game should run fine. (or just add the game to the whitelist of your Antivirus or equivalent)
  4. v

    v I'm on your six
    is a Forum Moderatoris a Site Staff Alumnusis a Super Moderator Alumnusis a CAP Contributor Alumnusis a Tiering Contributor Alumnus
    ULTRA Moderator

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,875
    Whenever I try to log into a shoddy server, it just doesn't work. This problem arose roughly a week ago. I have tried updating my Java, uninstalling and reinstalling my Java and deleting and redownloading Shoddybattle. The problem persists.

    To clarify, I reach the server log in screen, type in my username and password and then hit log in, but nothing happens. Screenshot:
    [​IMG]
  5. Duck92

    Duck92

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    427
    @ Vader - Yes, this is when you lose connection to the server. This is because the server has a client timeout. Thats when the screen is inactive for a period of time, which is usually around 2 minutes. I suggest trying immidiating as it opens, login as fast as possible. You may be disconnecting if you had an internet change when you experienced the problem for the first time.
  6. BlueSuperSonic1

    BlueSuperSonic1

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    281
    This doesn't seem to work for me. Can anyone please help me? I keep getting the "Unable to launch application" message whenever I try to load Shoddy. I've tried numerous things to try to make it work, but it just won't work.
  7. M0r

    M0r

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    1
  8. AbsoluteZero255

    AbsoluteZero255

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    5
    I've posted this in the Q&A thread...

    I'm having trouble running Shoddy on my 2nd computer, my netbook. It is unable to launch the application. It is probably because of a hotel that required paying for the internet. Here are the details:
    Code:
    <HTML>
    <HEAD>
    
    <TITLE>SolutionIP Registration</TITLE>
    
    <meta http-equiv="Pragma" content="no-cache">
    <meta http-equiv=refresh content="0;URL=http://www.starwoodgp.com/gsp/connections/DynamicConnector.do?CNTD=no&CNURL=http://genesis-hsia.quadriga-www.com/common_ip_cgi/quadriga_main_menu.cgi&PID=105">
    
    
    </HEAD>
    
    <BODY>
    <CENTER>
        <img src="http://genesis-hsia.quadriga-www.com/common_ip/images/logo.jpg"><br>
        <br>
        <span class=header>
            Welcome to SolutionIP!<br><br>
            Your web browser is being redirected.<br>
            If you are not automatically redirected
            <a href="http://www.starwoodgp.com/gsp/connections/DynamicConnector.do?CNTD=no&CNURL=http://genesis-hsia.quadriga-www.com/common_ip_cgi/quadriga_main_menu.cgi&PID=105">click here</a>.
        </span>
    
    </FORM>
    
    </CENTER>
    </BODY>
    </HTML>
    
  9. wombakage

    wombakage

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    26
  10. Xxpwnz0rtr0nxX

    Xxpwnz0rtr0nxX

    Joined:
    May 17, 2010
    Messages:
    1
    i cant get shoddy battle to open on my computer. This is the java error I keep getting. I'm running Windows 7 if that will help.

    java.net.MalformedURLException: unknown protocol: socket
    at java.net.URL.<init>(Unknown Source)
    at java.net.URL.<init>(Unknown Source)
    at java.net.URL.<init>(Unknown Source)
    at java.net.URI.toURL(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.net.proxy.DeployProxySelector.connectFailed(Unknown Source)
    at java.net.SocksSocketImpl.connect(Unknown Source)
    at java.net.Socket.connect(Unknown Source)
    at java.net.Socket.connect(Unknown Source)
    at sun.net.NetworkClient.doConnect(Unknown Source)
    at sun.net.www.http.HttpClient.openServer(Unknown Source)
    at sun.net.www.http.HttpClient.openServer(Unknown Source)
    at sun.net.www.http.HttpClient.<init>(Unknown Source)
    at sun.net.www.http.HttpClient.New(Unknown Source)
    at sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.getNewHttpClient(Unknown Source)
    at sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.plainConnect(Unknown Source)
    at sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.connect(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.net.BasicHttpRequest.doRequest(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.net.BasicHttpRequest.doGetRequestEX(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.net.DownloadEngine.actionDownload(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.net.DownloadEngine.getCacheEntry(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.net.DownloadEngine.getCacheEntry(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.net.DownloadEngine.getResourceCacheEntry(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.net.DownloadEngine.getResourceCacheEntry(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.net.DownloadEngine.getResource(Unknown Source)
    at com.sun.deploy.net.DownloadEngine.getResource(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Launcher.updateFinalLaunchDesc(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Launcher.prepareToLaunch(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Launcher.prepareToLaunch(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Launcher.launch(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Main.launchApp(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Main.continueInSecureThread(Unknown Source)
    at com.sun.javaws.Main$1.run(Unknown Source)
    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
  11. Miracle Man0

    Miracle Man0

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    27
    I can connect but can't play

    I read the simple fixes on the front page of this thread such as clearing the java cache and updating java, but shoddy battle still won't work.

    Here's the problem:
    I can start shoddy battle, go to the server list, connect to the shoddy battle server, view the welcome screen, and log in. But, I always get the following error message when I log in:

    "An error message occured while reading a message from the server: null
    Disconnect from the server? (Try at least again at least once)"

    When this happens, I see the main chat box, but I cannot see any users and I cannot join any battles, I can still edit teams though.

    My internet connection works fine (I'm using it now) and I can connect to other shoddy servers such as the CAP Server and TeamUber Server and have battles.

    Shoddy battle used to work, but now every time I get this error message.
    Does anybody have any ideas how to fix this?
  12. Duck92

    Duck92

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    427
    @Miracle Man0 - You need to reconnect. This often happened to me. Also, when I happened I could only see 1 - 3 users on the list even though here were around 10+.
  13. Miracle Man0

    Miracle Man0

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    27
    @Duck92- what counts as reconnecting? I click the leave server button and go back to the server list and rejoin the smogon server, but I still get the same error message. Is there some reset connection button that I don't know about that I should click?

    And yes, sometimes I can see a few names on the users list.
  14. Aura Guardian

    Aura Guardian

    Joined:
    Dec 25, 2009
    Messages:
    2,429
    Try the "Leave Server" button and rejoining again. I've had to reconnect multiple times in a row on occasion. It's just bad luck, I think.
  15. Miracle Man0

    Miracle Man0

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    27
    @Aura Guardian/Duck92- I tried reconnecting with the leave server button, but no dice.

    What I think cause the problem was what happened a couple of weeks ago when my mom decided to delete some of the older games (the ones I played when I was 5) from the computer. In the process, she managed to hide all of the files, program files, documents, everything, on the computer. I freaked out for a while until I found the hidden files. I had performed a system restore and all of the program files came back, including Shoddy Battle, but none of the documents.

    When I found out the problem, I un-hid as many document as I could find.

    My question is: is it possible that a hidden file is causing shoddy battle to return the null?

    It doesn't really matter at this point, since I installed Shoddy Battle on another computer and it works, but I would prefer it on this computer.
    So, this will be my last complaint about this problem, any last helpful comments would be nice.
  16. Duck92

    Duck92

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    427
    No, that is probably the least possible thing. This is unless your internet connection relys on it. Try logging in with a different username, or a different server.
  17. The Hitman

    The Hitman

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    190
    I have the same issue as Miracle Mano. I think it has something to do with Sprites, as I can't see any when editing teams. It's pretty odd. Shoddy did not work on my new laptop originally. Then, I manually downloaded the sprites and it worked just fine. All of a sudden it just stopped. i tried everything and can't get it to work. Suggestions?
  18. mtr

    mtr

    Joined:
    Jan 31, 2009
    Messages:
    1,773
    I have a bizarre error message that occurs on my laptop. It won't let me run shoddy battle. At my job at a lab, I was trying to get on the Suspect ladder, but instead got this message.

    The thing about URL=...ohsu.edu leads me to believe that the network blocked shoddy, but this problem persisted when I went home and got off the lab network, reinstalled Java, cleared browser history and cache, reinstalled shoddy, rebooted the computer, etc.

    Shoddy works fine on my other computer, but any advice to get it working again on this one?
  19. Duck92

    Duck92

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    427
    @mtr - Your lab has blocked shoddy. You could try a proxy, and download it, but I'm not sure.
  20. mtr

    mtr

    Joined:
    Jan 31, 2009
    Messages:
    1,773
    I will try the proxy, but that doesn't explain why shoddybattle fails to work when I take my computer home and get on my home network. I tried reinstalling it like 7 times as well, lol.

    For what it's worth, I installed shoddy on my brother's home computer, and it works just fine. Anyways, I'm going to completely clean my computer when I upgrade to Windows 7, so I'm not too worried.
  21. abstract17

    abstract17

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    2
    Today is my first time trying Shoddy battle, everything works fine but the Login button for the Smogon server just clicks, with no response. I saw some other people had the same problem but can't find the solution. Other servers seem to work just not Smogon
  22. Monta

    Monta

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    90
    Maybe I should've posted here first.

    I can't login to any server, and from the short time I was able to, I frequently disconnected with the message: Software caused connection abort: recv failed

    I tried uninstalling and reinstalling Java and Shoddy Battle, but I still seem to get that message.
  23. Duck92

    Duck92

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    427
    @mtr - If you could not DOWNLOAD it from Shoddy Battle, it's a proxy. If you cannot run it it's a firewall blocking access to the registry. Your lab has a firewall, or has patched the hosts file to allow or disallow some connections. It's quite obvious considering it happens only at a place when your not supposed to be gaming. If its at a home network, then it's obvious its not blocked because, only you or an administrator would do that. If any problems proceed, you can use Hide My IP, as I have found it effective for Proxies.
  24. mtr

    mtr

    Joined:
    Jan 31, 2009
    Messages:
    1,773
    Thanks, Duck92, I'll try this out. I still have no idea why this problem persists at home because I'm not blocking the network (at least I don't think I am), but whatever. Hopefully a clean install of everything when I put on Windows 7 will change this.
  25. BunnyMaster

    BunnyMaster

    Joined:
    Mar 8, 2009
    Messages:
    160
    Whenever I try to login into a server the screen freezes for a few seconds and doesn't log me in. The same thing happens whenever I try to register a new name. This happens on all the servers.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)