1. New to the forums? Check out our Mentorship Program!
    Our mentors will answer your questions and help you become a part of the community!
  2. Welcome to Smogon Forums! Please take a minute to read the rules.

Troubles Running Shoddy Battle? READ Before Asking

Discussion in 'Shoddy Battle and Pokémon Lab' started by bearzly, Jul 8, 2009.

  1. Duck92

    Duck92

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    427
    You don't install shoddy. Shoddy is an executable game. It shows in in your program list for your convenience. Just download the program, and try again.
  2. kkeith

    kkeith

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    13
    Ok i did as you said and it is currently saying the same exact thing...
  3. wrongwei

    wrongwei

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    2
    I'm running Windows 7 64-bit OS and have the latest versions of jre and jdk
    When i run shoddy battle i get the error Splash: recv failed.
    I tried running:
    javaws http://shoddybattle.com/client/shoddybattle.php -Xnosplash
    from the command line, disabling my comodo firewall and killing all related processes, but i still get the splash error. Any idea whats wrong?
  4. amplafied

    amplafied

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    35
    i posted a while back, i have tried advance connecting, checking for trojans, disabling my firewall and trawling the entire internet but it still gives me the same connection timed out message.

    any ideas?
  5. Kyara

    Kyara

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Messages:
    24
    I'm currently forced to use a crappy old computer...which has windows me on it, can't change that.
    I tried to get shoddy battle to run on it, with no success so far, I installed java 5.0 (which seems to be the highest compatible version with windows me), and try to launch shoddy. The java launcher window comes up but after that, nothing happens, and it eventually closes by itself.
    The search function returns nothing to cover help with windows me, but that is probably due to "me" being too short and getting ignored, don't know how to fix that.
    So, is it possible to get shoddy battle to run on windows me with java 5.0?
  6. Gideon

    Gideon

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    298
    i posted earlier any idea how to fix that error on the last page.
  7. DualWieldingRoxas

    DualWieldingRoxas

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    12
    (sorry, EXTREMELY noobish question coming up XD)
    so, where do you clear the java cache? tried everything else...
    and, if possible, please say it in dutch... i'm not too great in finding the right folders when i have to translate them... windows makes such a mess of things sometimes >_>
  8. AlterShift

    AlterShift

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    16
    Alright, I keep getting an error message. I'll explain it the best I can as to what I'm doing.

    I double click my Shoddy pika, then it loads up, nothing wrong so far. Well, when I go to connect to a server, it stops abit, then this error happens.


    Does anyone know what is wrong with it? I've been able to play before this happened on this same computer, so I don't get it. :/ It's an XP to be clear about that.

    And if it was answered before, please direct me to where, as I am clueless right now. D;

    Edit; It also added after I closed it.
  9. dude234543

    dude234543

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    5
    unable to lanch application

    it keeps saying that and i tried everything
  10. Duck92

    Duck92

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    427
    @AlterShift - Your java is trying to use a proxy, but cant connect. Try this:

    1) Go to Control Panel -> Java
    2) Click the Network Settings button
    3) Select Direct Connection, and click OK a couple of times to exit

    Then try running it.
  11. AlterShift

    AlterShift

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    16
    @Duck92;
    Thank you!! I've been trying to figure what the problem was forever! Again, thanks! lol
  12. dude234543

    dude234543

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    5
    step 2

    step 2 in general problems is a bit too general, i dont know what it is talking about, or how to do it
  13. Fatecrashers

    Fatecrashers acta est fabula
    is a Site Staff Alumnusis an Artist Alumnusis a Super Moderator Alumnusis a Contributor Alumnusis a Smogon Media Contributor Alumnusis a Battle Server Moderator Alumnus

    Joined:
    Sep 24, 2007
    Messages:
    4,994
    If you are running Windows 7
    Go to Control Panel
    At the top, select View By: Large Icons
    Click on Java
    In the Java Control Panel that pops up
    You should see an option for Temporary Internet Files under the General tab
    Click on Settings
    Click on Delete Files
  14. dude234543

    dude234543

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    5
    gahh it still doesnt work thanks for the clarification though

    i'm still not sure what i can do, any sugestions?

    it just says that i'm unable to launch the application, and the long script thing we were told not to post on the first page.

    i'm running windows 7 by the way
  15. wrongwei

    wrongwei

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    2
    I've tried everything people have suggested and I still get the screen Splash: recv failed and then the client won't load, which doesnt make sense because -Xnosplash that should skip the splash screen. Does no one know what to do?
  16. UMBREONalicious

    UMBREONalicious

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    3
    the reason i couldn't enter into shoddy is because i saved instead of opened it the first time i tried
  17. The Dark Aura

    The Dark Aura

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Messages:
    2
    Every time I open Shoddy a sign comes up and says "Unable to Launch the Application". If I re-download the program it will work for 2 days to a week before I goes back again. Now I can seem to access the Shoddy Battle site either. I'm not sure if its temporarily down If there's just a problem with my computer.
  18. fiendmaster4

    fiendmaster4

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    1
    hi um my shoddy battle wont work. ive followed all the steps and it still wont show me my moves. i have a mac osx, i have uninstalled, reset java, reinstalled java, updated java. none of it has worked. sorry if this problem has already been corrected but i could really use some help
  19. FenrirXIV

    FenrirXIV

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    25
    Okay, so I JUST got Shoddy to work on my computer, but now whenever I challenge someone and they accept, I get a message saying, "An error occurred while reading a message from the server: Connection reset. Disconnect from server? (Try again at least once.)"


    WTF?
  20. Ultimate Mewtwo

    Ultimate Mewtwo

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Messages:
    6
    I have the same problem as these people, the login button completely ignores me and it's really annoying! Can anybody help? By the way, I have a windows computer.

    I've never battled on shoddy before.
  21. Cloud557

    Cloud557

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    4
    Okay, I've been trying for the past two days, I've done everything that is listed on this page to get it working, and it still won't work. I'll take a screen shot or I'll copy everything that it says when I try to load it, so please, someone help! I'm running Windows 7 I might add! TT_TT

    It says Unable To Load Application. And here are three pictures of what I get when I go into the details:

    Code:
    
    http://i233.photobucket.com/albums/ee41/Ace557/ShoddyError1.png
    
    http://i233.photobucket.com/albums/ee41/Ace557/ShoddyError2.png
    
    http://i233.photobucket.com/albums/ee41/Ace557/ShoddyError3.png
    
  22. Zerofocus

    Zerofocus

    Joined:
    Apr 26, 2009
    Messages:
    441
    ^This is what I also get
  23. FenrirXIV

    FenrirXIV

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    25
    >.> Wow? We need more technical support people here...
  24. Grape

    Grape

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    8
    Shoddy wont let me login!
  25. Duck92

    Duck92

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    427
    @Cloud557, & Zerofocus - Try reinstalling java. It might be something wrong with your java settings.

    @Grape - You need to login faster.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)