1. Welcome to Smogon! Check out the Smogon Info Hub for everything you need to know about starting out in the community. Don't forget to introduce yourself in the Introduction Thread, too!
  2. Welcome to Smogon Forums! Please take a minute to read the rules.

Programming EonTimer / ZomgTimer

Discussion in 'Technical Projects' started by Toast++, Oct 24, 2010.

  1. Toast++

    Toast++ ++
    is a member of the Site Staffis a Programmeris a Super Moderatoris a Smogon Media Contributoris a Researcher Alumnus
    The Smog Lead

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,858
    In trying to figure out what you're talking about, I found a bug with updates displaying. I'll fix that soon.

    I'm not entirely sure what you're talking about about. The updating works right though the calculation changed slightly. I don't have a copy of 1.6b1 but I compared it to 1.5 and they work the same.
  2. The Judge

    The Judge

    Joined:
    Jan 16, 2013
    Messages:
    4
    Hi... I'm new here, and I don't know how to use the EL Calibration in 1.6. I'm hitting the right target second, just missing the delay, but whenever I update to recalibrate it the EL Calibration goes way off and I'm getting incorrect time values as well... Some help please Toast++?
  3. Toast++

    Toast++ ++
    is a member of the Site Staffis a Programmeris a Super Moderatoris a Smogon Media Contributoris a Researcher Alumnus
    The Smog Lead

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,858
    I may have had a sort-of bug in there somewhere.. can't quite remember. Before pressing update, put in the second you got as well, even if it was right.
  4. The Judge

    The Judge

    Joined:
    Jan 16, 2013
    Messages:
    4
    The problem here though, I'm hitting a too-high delay with the correct seconds, I enter the correct seconds and my hit delay, but it still screws up and changes the EL calibration instead of 'Calibration', which sends me off by like 2 seconds before target. Do you still have a link to an older version lying around somewhere?
  5. SantaBoshi

    SantaBoshi

    Joined:
    Apr 28, 2014
    Messages:
    1
    Newbie here. First and foremost, thank you for the software. I do have a question, however. I have found numerous threads on calibrating EonTimer for generation IV but can't find much for how to properly calibrate it on gen 5. I followed Smogon's guide to calibrating my parameters for RNG Reporter just fine. I consistently got 12BB for my timer0 with an 8 second delay on my 3DS for 6 tests. However, when I moved on to move the time finder I cannot hit the seed using EonTimer. The seed is on 01/06/14 at 15:06:36. In EonTimer, I've tried syncing 15:06 with a 28 second target time and 15:05 with a 88 second target time (hard reset). I'm using standard mode, with a -95 calibration (default) and a blank target second. I did change the console setting to 3DS though. No luck.

    I cannot find any guides on how to properly set the calibration or target seconds. Everything I've seen says, "Just use the default settings." What am I doing wrong?

    Edit: I also wanted to reiterate that I have calibrated my DS parameters for the second time now for the same result.
  6. Toast++

    Toast++ ++
    is a member of the Site Staffis a Programmeris a Super Moderatoris a Smogon Media Contributoris a Researcher Alumnus
    The Smog Lead

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,858
    SantaBoshi
    I think I may have forgotten to do something when I was adding the DS model settings. Try changing your calibration to -500.
    SantaBoshi likes this.
  7. Razgriz644

    Razgriz644

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Messages:
    233
    There seems to be a problem when downloading EonTimer. I keep getting error 509 and the dropbox has been disabled. Is there a way around this?
  8. Toast++

    Toast++ ++
    is a member of the Site Staffis a Programmeris a Super Moderatoris a Smogon Media Contributoris a Researcher Alumnus
    The Smog Lead

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,858
    Unfortunately I don't have any other hosting set up at the moment. Not sure whats up with my dropbox since it should be receiving less traffic now than it has in a long time. I was hoping it would resolve itself soon.
  9. PaperJax

    PaperJax

    Joined:
    Jun 30, 2014
    Messages:
    6
    Is there any way you can upload it somewhere else for us to download?
    If not I guess I'll be waiting for dropbox to sort itself out
  10. Toast++

    Toast++ ++
    is a member of the Site Staffis a Programmeris a Super Moderatoris a Smogon Media Contributoris a Researcher Alumnus
    The Smog Lead

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,858
    I'll see what I can do. Quite honestly, I was hoping this would just be a short term thing and it'd be back to normal soon. I'll tag you guys when I find an alternative.
  11. PaperJax

    PaperJax

    Joined:
    Jun 30, 2014
    Messages:
    6
    Thank you that sounds great :)
    If it ends up being too difficult just let us know too :)
  12. Toast++

    Toast++ ++
    is a member of the Site Staffis a Programmeris a Super Moderatoris a Smogon Media Contributoris a Researcher Alumnus
    The Smog Lead

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,858
  13. Razgriz644

    Razgriz644

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Messages:
    233
  14. Flossy11

    Flossy11

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    2
    I'm suffering from the weird bug where not everything is displayed, and I've redownloaded the program multiple times, but that still hasn't fixed anything.
    I'm on 64-bit windows 7 with 1920x1080 screen resolution, if any of that matters
  15. Toast++

    Toast++ ++
    is a member of the Site Staffis a Programmeris a Super Moderatoris a Smogon Media Contributoris a Researcher Alumnus
    The Smog Lead

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,858
    I thought I had that fixed :(
    I think you're referring to something caused by the screen text size being increased. I think a screenshot would help me figure out if that's it.
  16. Flossy11

    Flossy11

    Joined:
    Jul 26, 2014
    Messages:
    2
    It looks exactly the same as in the pictures posted on page 5 by Chucky1188
  17. Toast++

    Toast++ ++
    is a member of the Site Staffis a Programmeris a Super Moderatoris a Smogon Media Contributoris a Researcher Alumnus
    The Smog Lead

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,858
    In that case, yeah. It's the text size issue. If the fix I already worked in didn't work for you.. well.. I'm really not sure what else I can do. If you want to adjust your text size, check here.
  18. zenzen

    zenzen

    Joined:
    Dec 8, 2014
    Messages:
    1
    hey i have trouble opening the eon timer file pls help pls
  19. Timey

    Timey

    Joined:
    Aug 27, 2012
    Messages:
    153
    Apologizing in advance if this thread is supposed to stay dead, but I've been having trouble with eontimer lately. Whenever I check calls after I hit my seed, I seem to be consistently hitting -/+ 1 seconds, usually two. Occasionally I do hit my actual time, but not often. Time is set correctly and I'm hitting a as close as possible to 00:00, so I don't feel like I should be that off timewise. My best guess for the issues is that I'm using a Windows 8.1 laptop, but it could be anything. Either way, love eontimer, it's fantastic.
  20. Toast++

    Toast++ ++
    is a member of the Site Staffis a Programmeris a Super Moderatoris a Smogon Media Contributoris a Researcher Alumnus
    The Smog Lead

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,858
    Nope, it's just a quiet thread since RNG isn't as big anymore. Using 8.1 shouldn't cause any technical issues. Off the top of my head, I'd tell you to make sure you have the settings set to the correct DS type.

    It's been a really long time since I did anything with RNG so for any real help I'll send you to the RNG help thread.
  21. Timey

    Timey

    Joined:
    Aug 27, 2012
    Messages:
    153
    Ah, alrighty then. My eontimer's currently set to defaults and dsi and I set its priority to high in task manager, as that seemed to help previously. I'm more asking about timer seemingly being off.
  22. Toast++

    Toast++ ++
    is a member of the Site Staffis a Programmeris a Super Moderatoris a Smogon Media Contributoris a Researcher Alumnus
    The Smog Lead

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,858
    Yeah, the reason I mentioned the DS version was because startup times are a few seconds different and it takes that into account. At least for gen 5.
  23. Timey

    Timey

    Joined:
    Aug 27, 2012
    Messages:
    153
    Doing gen 4, which I think doesn't matter too much as long as the second hit isn't too quick. I think what I'm looking for is tightening up the precision, if that's possible. If not I guess I'll just have to be persistent.
  24. Toast++

    Toast++ ++
    is a member of the Site Staffis a Programmeris a Super Moderatoris a Smogon Media Contributoris a Researcher Alumnus
    The Smog Lead

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,858
    Oh! Sorry, most people are doing gen 5 anymore. Double check that you are hitting the right minute. The most common problem was usually that people forgot to go back a minute when they were supposed to.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)