1. Welcome to Smogon Forums! Please take a minute to read the rules.
  2. Remember to check the Simple Questions/Simple Answers , Suggestions , Bug Reports and Technical Support threads before posting. If you have something that warrants extended discussion then post a thread, but when in doubt, please use an already existing thread
  3. New to the forums? Check out our Mentorship Program!
    Our mentors will answer your questions and help you become a part of the community!

Bug Reports v2.0 (READ OP BEFORE POSTING!!)

Discussion in 'Pokémon Showdown!' started by Antar, Jul 22, 2012.

  1. Twelfth

    Twelfth

    Joined:
    Nov 13, 2012
    Messages:
    4
    I'm having the same problem as Derpitar. It's happened more than once now- the connection is lost and when I refresh I'm given my opponent's point of view and switching options, though I can still use moves normally. The first time this happened I was able to switch to Pokemon that had already fainted, which was problematic, this more recent time I only had two options, both of which were grayed out, and I was forced to resign.

    Here's what I was seeing: http://imgur.com/SBXed
  2. Relados

    Relados That's right!
    is a Battle Server Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2012
    Messages:
    908
    Assist picks a random move from a party pokemon, including fainted pokemon and excluding certain moves. Your opponent may have based his team around this strategy.
  3. Asek

    Asek Mirror my malady, Transfer my tragedy
    is a Team Rater Alumnus
    Mentor

    Joined:
    Apr 28, 2012
    Messages:
    569
    One of the most retarded and lol inspiring things ever happening is in the battle linked
    http://play.pokemonshowdown.com/battle-oususpecttest4389303
    Dnite couldn't have possibly outsped either of the 2 mons it did btw and just watch the battle for more BS moments. not sure what happened, hopefully can get an explanation
    EDIT: Still would have lost anyway dat team too good
  4. Aurora

    Aurora '...and that is an irretrievable position, I'd imagine'
    is a Battle Server Moderator Alumnus

    Joined:
    Oct 1, 2011
    Messages:
    528
    There seems to be an issue with damage not registering on some Pokemon and making battles completely unplayable. This is occurring in multiple battles, and has only just appeared, seemingly out of nowhere.

    Taken from one of ginganinja's battles:
    Turn 18
    ginganinja: lol
    Salamence used Dragon Claw!
    The Dragon Gem strengthened Dragon Claw's power!
    The foe's Lil wayne lost 0% of its health!
    The foe's Lil wayne used Scald!
    It's not very effective... Salamence lost 0% of its health!
    The foe's Lil wayne restored HP using its Leftovers!
    Salamence was hurt by its burn!
    Turn 19
    ClubbingSealCub joined.
    Koaster: ???
    Salamence used Dragon Claw!
    The foe's Lil wayne lost 0% of its health!
    The foe's Lil wayne used Scald!
    It's not very effective... Salamence lost 0% of its health!
    The foe's Lil wayne restored HP using its Leftovers!
    Salamence was hurt by its burn!
  5. Keldeo DeArtagnan

    Keldeo DeArtagnan

    Joined:
    Sep 22, 2012
    Messages:
    45
    I was playing balanced hackmons and my ferrothorn somehow had 200,000 HP.

    [​IMG]
  6. disturved

    disturved

    Joined:
    Nov 8, 2012
    Messages:
    1
  7. Nyara

    Nyara

    Joined:
    Nov 5, 2012
    Messages:
    287
    It looks like the error is not just there, just look this:

    Show Hide
    [​IMG]


    And it happened to me two times on the battle, and the replay is not avaible because it say "hash mismatch" at the moment of requesting the replay, and well, that's it, really weird.
  8. Keldeo DeArtagnan

    Keldeo DeArtagnan

    Joined:
    Sep 22, 2012
    Messages:
    45
    I heard from one of the mods on Pokemon Showdown that this has been happening to pretty much everyone, it's a known bug that started today.
  9. mikel

    mikel frizy will carry ocn
    is a Battle Server Administratoris a Forum Moderator
    Moderator

    Joined:
    Jun 26, 2011
    Messages:
    966
    Yeah, it apparently started about 30-40 minutes before the making of this post. No clue what it is, but Zarel will be told ASAP.
  10. dkl65

    dkl65

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    27
    Opponent's Perspective Glitch not fixed

    No, but the glitch has changed. I had another instance of the bug after you said the server has restarted. It was when I clicked "Reconnect" in a UU battle. Instead of switching in 0% HP Pokemon, it said "[DEBUG] Can't switch. You switched in a fainted Pokemon". I first reported this glitch on page 35. Other people have also reported this glitch after the server restart.

    That is what happened to me. But some of the Pokemon names were missing as well. Xlythe's post (with screenshot) is on page 36.
  11. dkl65

    dkl65

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    27
    I think that this is the glitch talked about in the post above your's. I don't know how it happens. The Dragonite must have 200,000 HP or something.
  12. AQuantumLeaf

    AQuantumLeaf

    Joined:
    Sep 6, 2012
    Messages:
    11
    I had an OU battle hang recently -- the log explains: After selecting my move, the game would never move on, my chat wouldn't appear, and we both tried to kick each other, but failed.

    Show Hide

    Turn 15
    Inactive players will forfeit in 180 seconds. (requested by AQuantumLeaf)
    The restart or kick was interrupted by activity.
    Inactive players will forfeit in 150 seconds. (requested by spoderman18)
    The restart or kick was interrupted by activity.
    Inactive players will forfeit in 90 seconds. (requested by spoderman18)
    The restart or kick was interrupted by activity.
    Inactive players will forfeit in 180 seconds. (requested by AQuantumLeaf)
    The restart or kick was interrupted by activity.
    Inactive players will forfeit in 180 seconds. (requested by AQuantumLeaf)
    The restart or kick was interrupted by activity.
    Inactive players will forfeit in 180 seconds. (requested by spoderman18)
    Both players are inactive, so neither player was kicked.
    Inactive players will forfeit in 150 seconds. (requested by AQuantumLeaf)
    The restart or kick was interrupted by activity.
    Inactive players will forfeit in 180 seconds. (requested by spoderman18)
    The restart or kick was interrupted by activity.
    Inactive players will forfeit in 180 seconds. (requested by AQuantumLeaf)
    The restart or kick was interrupted by activity.
    Inactive players will forfeit in 180 seconds. (requested by spoderman18)
    Both players are inactive, so neither player was kicked.

    spoderman18 forfeited.
    Etc, etc, etc


    And yet, when I try to leave the game tells warns me that I'm going to forfeit.
  13. theblade180

    theblade180

    Joined:
    Nov 15, 2012
    Messages:
    4
    Found a battle, won't let me join

    For the past few battles I've tried to have, the simulator won't let me join the battles. I select my team(unless it's random), and am found a match. As soon as I enter the match, a little box that says "Enter" is there instead of mine, and the opposing team. THe biggest problem is, every time I click the box, no matter how many times, I simply can't join the match.
    Does anybody know the solution to this problem?

    EDIT: Also, some jack*** set the chat so only "+" or higher can chat. does anybody know why they did that?
  14. Mr.Pooh31

    Mr.Pooh31

    Joined:
    Jan 6, 2011
    Messages:
    232
    hi, havent seen this bug in this thread, sorry if its already been reported, but this a pretty gamebreaking one. Anyways was playing a game of random battle and all was going normally until either my internet went down or the server reset. When I came back I was no longer viewing the battle from my half and couldnt switch to my pokemon, only the corresponding pokemon that ive seen on the opponents team. pretty strange as it was normal for my opponent. PM me if you need more specifics but here is the screen shot if it helps you visualize
    http://s598.beta.photobucket.com/user/taiwandude/media/defuckitsabug.jpg.html

    well I suck at reading, 3 people on the same page have had this bug, sorry to waste your time
    [​IMG]
  15. Relados

    Relados That's right!
    is a Battle Server Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2012
    Messages:
    908
    The issue was fixed by a server restart, which is why Moderated Chat (+) was set. You should refrain from insulting moderators for doing their job.
  16. personmanthing

    personmanthing

    Joined:
    Oct 2, 2012
    Messages:
    3
  17. HighRollah

    HighRollah

    Joined:
    Nov 11, 2012
    Messages:
    15
    Alright, maybe this is a scoring bug. My rank was 1799 points on random ladder, then the VERY NEXT BATTLE NOT 10 MINUTES AFTER I had lost a battle (which didn't bother me much) and it said my score was 1791, and then I lost 4 points (thats fine) so its 1787.

    Where did those 8 points go? My score couldn't have decreased by 8 points from inactivity within the matter of 10 minutes of active battling, could it?
  18. ThisMysteriousGuy

    ThisMysteriousGuy

    Joined:
    Jun 20, 2012
    Messages:
    306
    Randomly the ladder does that. You will get the points you lost back if you finish another battle, but it still kinda annoying :/
  19. MJB

    MJB Sup Peeps
    is a Battle Server Admin Alumnus

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    435
    This is due to ladder decay, the way it works atm is at certain intervals throughout the week everyones points will drop and deviation will raise slightly. You just happened to be laddering at this certain time. You should gain more points then usual next time you win however to counteract this. This is so that the same person isn't at the top of the ladder forever when he never plays.
  20. dkl65

    dkl65

    Joined:
    Oct 23, 2012
    Messages:
    27
  21. R0gue

    R0gue

    Joined:
    Jul 25, 2012
    Messages:
    3
    Disconnect bug

    Whenever I disconnect and rejoin a battle, it shows my opponents pokemon instead of mine, but the moves are still mine. I sometimes can't switch out because it says "[DEBUG] Can't switch: You can't switch to a fainted pokemon."
    Even though the pokemon is still alive.
  22. Tobihime

    Tobihime

    Joined:
    Nov 17, 2012
    Messages:
    7
    Bullet Punch

    I'm not sure if it's only Bullet Punch, but someone OUTSPED my Scizor's Bullet Punch with a Ninetales' Flamethrower. As you may know, Bullet Punch, Mach Punch, Quick Attack, Vacuum Wave and Aqua Jet always go first (unless your opponent uses Extremespeed or Fake Out). So yea. Sorry, didn't get the replay, didn't realize I needed that.
  23. KingGerbus

    KingGerbus

    Joined:
    Nov 9, 2012
    Messages:
    9
    This happened when Destiny Bond took effect
    Error parsing: -activate|p1a: Froslass|Destiny Bond
    ([object Array],[object Object])@http://play.pokemonshowdown.com/js/battle.js?v0.7.17.17:3433 ("-activate|p1a: Froslass|Destiny Bond")@http://play.pokemonshowdown.com/js/battle.js?v0.7.17.17:4205
  24. Aurora

    Aurora '...and that is an irretrievable position, I'd imagine'
    is a Battle Server Moderator Alumnus

    Joined:
    Oct 1, 2011
    Messages:
    528
    I haven't played a single Little Cup battle in my entire life, yet typing /rank on my three alts says that I've apparently achieved extremely prodigious results in the tier on all involved names.

    my apparent skill (open)
    [​IMG]


    Hell, Misao's even at the top of the LC ladder:

    the only thing i'll ever top (open)
    [​IMG]


    Have I been hacked, or is this just a really weird bug that's affected my nicks?
  25. Zarel

    Zarel Not a Yuyuko fan
    is a member of the Site Staffis a Battle Server Administratoris a Programmeris a Pokemon Researcheris an Administrator
    Creator of PS

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    1,665
    Most likely what happened is that you misclicked on something else when you meant to click on Bullet Punch, or lag accidentally registered the wrong move as being clicked.

    If it was the lag thing, I have plans to fix that, don't worry.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 2)