1. Welcome to Smogon Forums! Please take a minute to read the rules.
  2. Remember to check the Simple Questions/Simple Answers , Suggestions , Bug Reports and Technical Support threads before posting. If you have something that warrants extended discussion then post a thread, but when in doubt, please use an already existing thread
  3. New to the forums? Check out our Mentorship Program!
    Our mentors will answer your questions and help you become a part of the community!

Suggestions

Discussion in 'Pokémon Showdown!' started by Zarel, Jul 15, 2012.

  1. Volty

    Volty formerly TeraVoltage

    Joined:
    Nov 7, 2012
    Messages:
    329
    My only suggestion would be to add more battle music if possible ( Gym leader themes, E4, ect.) Thank you and have a nice day :D
  2. Level 51

    Level 51 getting worse at mons day by day
    is a member of the Site Staffis a Forum Moderatoris a Smogon Media Contributoris a Tiering Contributoris a Battle Server Moderator
    Moderator

    Joined:
    Dec 16, 2011
    Messages:
    1,637
    The only reason you would need to rearrange your team is if you have a Zoroark on it - and if you have a Zoroark on it, it already lets you rearrange it as you like. Otherwise it just lets you choose your lead (which is all you really need to do).
  3. Arcticblast

    Arcticblast Great Sage x Cathy is my OTP
    is a Forum Moderatoris a Community Contributoris a Tiering Contributoris a Battle Server Moderator Alumnusis a SPL Winner
    Other Metas Leader

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Messages:
    5,146
    That would be useful for tiers like Balanced Hackmons where there is no Team Preview. However, you can already reorder your Pokemon in the import/export field with copy+paste.
  4. Zemus

    Zemus

    Joined:
    Jan 2, 2013
    Messages:
    1
    I have two suggestions, hopefully these will be seen and considered.
    1. A Hover-over feature for when you hover over your Pokemon to see it's total stats. This includes stat boost calculations.
    2. Hide All for chat, or another channel so we aren't forced to see people talk in chat. Not everyone wants to see it lol.
  5. blitzlefan

    blitzlefan I remember it all too well...
    is a Pre-Contributor

    Joined:
    Oct 21, 2012
    Messages:
    1,299
    Please please please bring back a PO server for like suspect tests and stuff. Cuz I just got better internet yesterday, but PS! still lags like crazy. Kept on getting kicked in my battle even though I pressed the move ASAP didn't even think (i still won but I think he was just pissed off). PS! is just really slow but PO never has these problems. Like I love this community a lot but I hate the fact I can't battle. :(
  6. Arcticblast

    Arcticblast Great Sage x Cathy is my OTP
    is a Forum Moderatoris a Community Contributoris a Tiering Contributoris a Battle Server Moderator Alumnusis a SPL Winner
    Other Metas Leader

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Messages:
    5,146
    Actually, Pokemon Showdown! is normally much less laggy. In the last couple weeks, however, the server has been experiencing some issues related to the ladder and login servers. The developers are working hard to fix this issue, so don't fret.
  7. fryfrey

    fryfrey

    Joined:
    May 21, 2012
    Messages:
    169
    Update the Pokemon tiers in the teambuilder. I want to be able to see what Pokemon are in which tier without having to check the official Site for that. Like Cresselia still shown in RU. I understand that I may need to be patient with this, but I just find it irksome.
  8. MC Fatigue

    MC Fatigue

    Joined:
    Jun 9, 2011
    Messages:
    55
    I'd like to see an ignore function during battles like on PO, so you can ignore your opponent and/or spectators. I'm getting tired of having to read random shit about "OP legendaries" and "omg hax".
  9. moonbase

    moonbase

    Joined:
    Sep 24, 2012
    Messages:
    261
    I've been playing ps for about 6 months now, but I have a suggestion for it.

    Make it so ps is actually playable on mobile devices. Ps is near unplayable on any sort of moble divice and kicks you out of team building whenever you start to build one. The battles are playable, but you can't see the side screen where all the talking is going, and you can't see any of the previous moves you made.

    Simply I want to play pokemon showdown when I don't have access to a computer, which is about 90 % of the day for most of us.
  10. Mari

    Mari

    Joined:
    Aug 8, 2008
    Messages:
    191
    There should be an option to save the avatar. I see that some avatars are hard-coded in the source code (users.js). It would be better to put them on a database table. I don't know how the user identification data is stored but here you could also store an integer for the avatar for each UserID.

    Hardcoded values are difficult to maintain, unflexible and unportable.

    The ugly code section
    Code:
    if (userid === "serei") avatar = 172;
    else if (userid === "hobsgoblin") avatar = 52;
    else if (userid === "ataraxia" || userid === "okuu") avatar = 1008;
    else if (userid === "verbatim") avatar = 283;
    else if (userid === "mortygymleader") avatar = 144;
    else if (userid === "leadermorty") avatar = 144;
    else if (userid === "leaderjasmine") avatar = 146;
    else if (userid === "championcynthia") avatar = 260;
    else if (userid === "aeo" || userid === "zarel") avatar = 167;
    else if (userid === "aeo1") avatar = 167;
    else if (userid === "aeo2") avatar = 166;
    else if (userid === "sharktamer") avatar = 7;
    else if (userid === "bmelts") avatar = 1004;
    else if (userid === "n") avatar = 209;
    else if (userid === "growlithe") avatar = 1007;
    else if (userid === "v4") avatar = 94;
    else if (userid === "hawntah") avatar = 161;
    else if (userid === "greatsage") avatar = 1005;
    else if (userid === "bojangles") avatar = 1006;
    else if (userid === "dtc") avatar = 30;
    else if (userid === "hugendugen") avatar = 1009;
    else if (userid === "fatecrashers") avatar = 18;
    could be replaced by something like this:
    Code:
    LoginServer.request( 'getAvatar',
                         { user: this.userid },
                         function(data){this.avatar = data} );
    
    if (this.avatar === null) {
          var trsprites = [1, 2, 101, 102, 169, 170];
          this.avatar = trsprites[Math.floor(Math.random()*trsprites.length)];
    }
  11. Lawrence III

    Lawrence III
    is a Battle Server Moderator

    Joined:
    Apr 21, 2012
    Messages:
    53
    I would like it if whenever I PM someone or multiple people, that I don't get cut off when someone new sends me a message or something. It's not like overly bad or anything, but when I type a longer message it stops and messes me up. :c
  12. Mari

    Mari

    Joined:
    Aug 8, 2008
    Messages:
    191
    This would also be nice for Challenge Cup since you don't see if you have a physical or a special split. If your opponents lead has Shadow Tag or Magnet Pull you cannot open the team overview to see your team's movesets. The hover function sounds great.
  13. Joim

    Joim All promises become a lie, all that's bening corrups in time
    is a Site Staff Alumnusis a Battle Server Admin Alumnusis a Programmer Alumnusis a Smogon Media Contributor Alumnusis a Tiering Contributor Alumnusis a Contributor Alumnusis an Administrator Alumnus
    Programmer

    Joined:
    Oct 9, 2012
    Messages:
    1,509
    Yes, please, modlog for us and also temp mutes.
    Also, I find it funny that mute mutes all alts but unmute just unmutes the target.
  14. tjtjpoke

    tjtjpoke

    Joined:
    Sep 30, 2010
    Messages:
    15
    1) In-battle stat view (I mainly would need it for random bat, but it would be a convenience over viewing in team builder)

    2) Change order of team prebattle (Makes disguising your Zoroark less of a pain)

    3) Changeable auto-load team (You can choose which teams load when a tier is changed rather than the first possible one)

    4) Changing order of team in team builder (or just the lead spot)

    5) Mono-type tier

    6) Mono-Gen tier

    7) Hidden Power chart (Allows you to change which stats IV's change within the same HP, i.e HP ice can be 31/31/31/31/31/30 or 30/31/30/31/31/31)

    8) Mutual Tie (Stops people from raging when both sides can only stall to win)

    9) Invisible mode (Doesn't show up in the online list)

    10) Damage Calc(either in team builder or battle menu)

    11) Pause on replay

    12) Save replay's to computer

    13) Complete view of the ladder(not just top 100)
  15. heartsonfire

    heartsonfire

    Joined:
    Dec 8, 2012
    Messages:
    42

    2) You should be able to change team around when you do have Zoroark on your team

    4) You can use the export function in teambuilder to copy/paste the team around and therefore change their order

    9) If mods don't show up on the list, how will people contact them if need be?

    10) Use /calc in the chat to bring up a link to the PS Honcho calculator
  16. akela

    akela

    Joined:
    Mar 22, 2012
    Messages:
    4,097
    More information is requested. If I was in charge, I would be an asshole and remove the ability to change order of team. It would be a change nonetheless.

    It is easy to do this. It just is not GUI.

    I will give you the answer that has been given countless times, only nicer: NO!

    Be patient. They actually need the generations implemented before the tier can be implemented.

    Other sites' charts are incorrect? I haven't had issue with making HP 60 BP.

    A decent idea, but one that people, sadly, tried to abuse previously. Choosing to tie instead of lose so that their rank is not hurt.

    Make an alt.

    You already can pause replays.

    Do you have any idea how large that would be?
  17. Zarel

    Zarel Not a Yuyuko fan
    is a member of the Site Staffis a Battle Server Administratoris a Programmeris a Pokemon Researcheris an Administrator
    Creator of PS

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    1,667
    For the record, the lack of a UI to rearrange teams in the list, or pokemon in the team, is the main reason why the "I'm not finished with it" message still appears in the teambuilder.
  18. Dro

    Dro

    Joined:
    Aug 17, 2011
    Messages:
    4
    I'm not sure if this is possible but we should be able to copy and paste movesets and etc off the smogon site onto PS teambuilder. Like having a link on the side of to page saying "add to team"
  19. Chieliee

    Chieliee

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    1,813
    PO does it also, i'm pretty sure it's possible to divide the list into, say, 100 pages (or 50 players per page), anything like that

    it's not impossible
  20. RitterCat

    RitterCat
    is an Artistis a Forum Moderatoris a Contributor Alumnus
    Moderator

    Joined:
    Aug 28, 2010
    Messages:
    1,878
  21. tjtjpoke

    tjtjpoke

    Joined:
    Sep 30, 2010
    Messages:
    15
    That wasn't working for me before so I didn't think it was implemented yet

    I know that, something simpler would be nice though
    Why would the mods use it?
  22. iLeo

    iLeo

    Joined:
    Dec 28, 2012
    Messages:
    13
    (I made a thread at the Suggestion Box before knowing about this thread , please delete my thread: http://www.smogon.com/forums/showthread.php?t=3477294 )

    Hi, I use the Smogon's simulator often and I'm always experiencing major lag on the chat. http://play.pokemonshowdown.com/

    I'm just suggesting that maybe there should be a button for members that enables them to ignore the chat so there is no lag.

    Kinda like how the Moderators and Admins can mute the chat so only the staff team can talk,but for members. This is what it says when they mute the main chat
    " Moderated chat was set to +!
    Only users of rank + and higher can talk. "
    Maybe for members it can say " (Username here) chat was set to ignore/silent
    (Username here) Has disabled their chatbox from receiving any new messages "
    And when the member wants to receive any messages from the main chat it could say something like this
    " (Username here) is now able to receive messages "

    Please consider this suggestion.
    Thanks,
    iLeo
  23. Joim

    Joim All promises become a lie, all that's bening corrups in time
    is a Site Staff Alumnusis a Battle Server Admin Alumnusis a Programmer Alumnusis a Smogon Media Contributor Alumnusis a Tiering Contributor Alumnusis a Contributor Alumnusis an Administrator Alumnus
    Programmer

    Joined:
    Oct 9, 2012
    Messages:
    1,509
    I think it would be nice that, when a player checks /rank, ACRE, GXE, and Glicko2 have a link to an explanation on what they are, like the forum posts for instance, so people stop asking it and everyone can know.
  24. cosbykid

    cosbykid

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    125
    I would really like to be able to see my opponent's rank before I start the battle. I like to know what kind of player I am battling before I start. I don't want to sound like I am boasting. I know you can look at their rank in the chat but in this day and age when people want to hurry everything and go fast, I can't waste time or they'll turn on the timer. I hate the timer, it makes me feel rushed and that is bad.
  25. MJB

    MJB Sup Peeps
    is a Battle Server Admin Alumnus

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    435
    The thing is, in a deterministic universe like ours, it doesn't matter what his rank in in relation to the start or end of the battle, you seeing the rank will have no effect on what the rank is.

    In short, it doesn't matter what his rank is.

Users Viewing Thread (Users: 1, Guests: 0)