1. Remember to check the Simple Questions/Simple Answers , Suggestions , Bug Reports and Technical Support threads before posting. If you have something that warrants extended discussion then post a thread, but when in doubt, please use an already existing thread

Suggestions

Discussion in 'Pokémon Showdown!' started by Zarel, Jul 15, 2012.

  1. FallenFoliage

    FallenFoliage

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    38
    Yeah, this is possible on Pokemon Online, and it works just fine.
    It could really help with putting a halt to having to go through 80-plus turns when trying to ladder, which I'm sure we are all going to appreciate.

    On WiFi Battle Finder OU No Weather is a common requisite. But.. if the aforementioned(quoted) is the case then (pardon my ignorance, I was not aware of this). Would it then be reasonable to open my own thread and gather popularity on the suggestion, without being redirected here?

    Because I can already see that happening.
    -I'm FallenFoliage on PS and have been currently been playing there more than PO.
  2. Super Mario Bro

    Super Mario Bro All we ever look for

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    1,132
    As somebody who frequently scans the 'Watch Battles' portion of the Lobby, I always wish it was possible to have a better feeling of the skill level of the people who are battling without having to input their ratings manually. So, would it be possible to include the ACRE rating of each battler underneath his/her name in 'Watch Battles' (or at least make it an option)? Thanks.
  3. cocoon

    cocoon

    Joined:
    Jan 12, 2013
    Messages:
    33
    I'm just wondering if it's possible to have an ignore button during a battle? People can be kind of annoying, so having an option to not see what they're typing would be really nice.
  4. Shurtugal

    Shurtugal Intelligence is a curse.
    is a Pre-Contributor

    Joined:
    Jun 25, 2011
    Messages:
    1,263
    Agreeing with post above and adding maybe a no spectator clause?
  5. Arcticblast

    Arcticblast improsin + bapongbas gg,,,,,,
    is a Forum Moderatoris a Community Contributoris a Tiering Contributoris a Battle Server Moderator Alumnusis a SPL Winner
    Other Metas Leader

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Messages:
    4,658
    The tie option was heavily abused in the past (users trying to beg for ties to preserve their ladder ranking when they're losing), so it's not likely to come back. If a battle really isn't going anywhere and both players agree to tie, administrators (and maybe leaders?) can force a tie.
  6. Shurtugal

    Shurtugal Intelligence is a curse.
    is a Pre-Contributor

    Joined:
    Jun 25, 2011
    Messages:
    1,263
    The thing is if a match was really good or if a match had bs hax, often players can agree on a Draw (if I bs hax someone I immidetely want to draw, but since the option isn't available I can't forfeit since to how the variations are set up... if you know what I mean -____-). Why not just infarct / ban users who abuse begging? (or simply decrease amount of time allowed to stall to force them to stop begging and accept loss since they lose either way? it also helps vs. time stall so I see no reason now to do this notion).
  7. sanderjong

    sanderjong

    Joined:
    Jan 22, 2013
    Messages:
    1
    Show totals of stats in a battle!
  8. MCRandom

    MCRandom

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    76
    Just a small suggestion, but it would be nice if when you clicked the "Leave Battle" button it would also close the room. It's a little annoying to have to manually close the room after you leave the battle
  9. Touya

    Touya

    Joined:
    Jan 19, 2013
    Messages:
    84
    Well, here's my suggestions.

    Make the site itself a little bit faster. It sorta lags every-time I go there.
    And keep the avatars that are used instead of just going to the trainer sprites all the time.
  10. Joim

    Joim This lulling sense of purpose will destroy us rapidly
    is a member of the Site Staffis a Battle Server Administratoris a Programmeris a Community Contributoris a Smogon Media Contributoris a Tiering Contributoris a Contributor to Smogonis an Administrator
    Programmer

    Joined:
    Oct 9, 2012
    Messages:
    1,515
    Since the site works in JavaScript, it's very possible that part of the lag (if not all) is your computer's fault. The second thing I agree with.
  11. ZandgaiaX

    ZandgaiaX

    Joined:
    Aug 16, 2009
    Messages:
    564
    previous gens, anyone?
  12. MJB

    MJB Sup Peeps
    is a Battle Server Admin Alumnus

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    383
    You can play gen 4 (and maybe gen 3, not sure) by challenging other users. They are currently not on the ladder because they are not fully done yet.
  13. ZandgaiaX

    ZandgaiaX

    Joined:
    Aug 16, 2009
    Messages:
    564
    Any info when they expect it to be released?
  14. Mon

    Mon

    Joined:
    Nov 20, 2012
    Messages:
    16
    Something that stops multiple battles occuring if you accidentally repress the "find battle button" before it goes to the "looking for a battle" text. Although, I play PS on a tablet, and since its slower, and easier to multi touch on the touch screen, so I don't actually know whether this is much of a problem for anyone on an actuall PC :/
  15. Snowflakes

    Snowflakes I give up. I see no point in living if I can't be beautiful.
    is a Battle Server Moderator

    Joined:
    Mar 2, 2012
    Messages:
    363
    it's lag from your computer/internet it happens on computers too. there's a few occasional times that the server itself is lagging and that's the cause but it's far and few between.

    a suggestion would be set a buffer on the find battle button, only allow 1 battle to go through every x amount of seconds (15 i think is a good number) later throughout i hope for it to be customisable but that's so insignificant right now.
  16. Magik

    Magik

    Joined:
    Nov 28, 2011
    Messages:
    85
    Maybe a way to reset our ladder ranking on an account
    for example on my "magik" account i can just reset my ladder ranking so im back to 0 (well 1000)
    i think with a ladder reset button there will be less alts made and maybe less lag idunno just a suggestion c:
  17. Joim

    Joim This lulling sense of purpose will destroy us rapidly
    is a member of the Site Staffis a Battle Server Administratoris a Programmeris a Community Contributoris a Smogon Media Contributoris a Tiering Contributoris a Contributor to Smogonis an Administrator
    Programmer

    Joined:
    Oct 9, 2012
    Messages:
    1,515
    It's not easy to predict a date, developments take their time and people working on it do it for free in their free time.
  18. Darkmalice

    Darkmalice Captain Underpants
    is a Community Contributor

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    1,360
    In game, once you've made your selection of move with your Pokemon (or both Pokemon if you're playing doubles), you cannot change your selection. On PS, you are able to take back your selection provided that your opponent hasn't made a move yet, despite this not being possible in-game. I would like this feature to be removed to say true to battling in-game. It does sometimes affect people's choices of move. For example, if Player 1makes a move, then realises Player 2 is thinking a long time about his move, this may lead Player 1 to thinking Player 2 is trying harder to outpredict the opponent, so Player 1 may change his move accordingly instead of playing the obvious move. I have been in Player 1's position quite a few times.

    I would also like to change the order of my Pokemon in teambuilder. When teambuilding, I often have Pokemon that combo well together placed next to each other on the team. However, my opponent seeing them directly next to each other on the team is going to make it more likely for him to suspect that they combo together than if they were further apart (this generally applies more to doubles than singles though). For example, in the doubles metagame, a lead combo of Hitmontop + Chandelure is more likely to be suspected as a TR combo if the two Pokemon are closer together than if they were further apart. Also, the ability to switch around Pokemon prior to team preview when preparing your team is true to in-game; it saves the effort of having to change the Pokemon, its items, EVs etc manually.
  19. Jelandee

    Jelandee
    is a Battle Server Moderator

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    39
    I think it would be pretty convenient if we had a command that would show what tier a specific pokemon would be. Maybe something like, /tier, pokemon? It would be pretty nice, and could save time.
  20. Level 51

    Level 51 TUVTUy9XSVRIL1RIRS9CRVNUL0RJRS9MSUtFL1RIRS9SRVNU
    is a member of the Site Staffis a Forum Moderatoris a Smogon Media Contributoris a Tiering Contributoris a Battle Server Moderator
    Moderator

    Joined:
    Dec 16, 2011
    Messages:
    1,522
    About this second part, it really isn't so difficult to ctrl+x, ctrl+v in the teambuilder's export/import to shift Pokemon around.
  21. markyzero

    markyzero

    Joined:
    Sep 9, 2011
    Messages:
    1
    I am programmer myself and unless Javascript works too differently from what I am used to, the solution would be 2 lines of code.

    Disabling the "Find Battle" button as soon as it is clicked and enabling it again (when the battle is finished, 2 seconds later, after the server responded with a battle, etc).

    I believe this is being caused by Java still letting you click the button while it is loading the sprites and the battle system.

    Thanks for this web-based simulator and keep on the good work!
  22. MJB

    MJB Sup Peeps
    is a Battle Server Admin Alumnus

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    383
    Im not to sure but I think the most common version of this bug is someone only clicking the button once and it sending 2 requests (at least this is what happens with me). So im not to sure disabling the button would help
  23. Madotsuki

    Madotsuki

    Joined:
    Apr 5, 2011
    Messages:
    221
    Okay. How about a way to just sorta turn chat off? It lags like shit on Smogon's main server. There's too many fucking people. Can't we just simply check out and thus speed up our battling? Sounds like a simple thing to do.
  24. Andrew

    Andrew Based Droid
    is an Artist

    Joined:
    Jan 7, 2013
    Messages:
    703
    Ok, my suggestion is personal usage stats per team, viewable in the team builder tab. This would be similar to the monthly usage stats posted in the Smogon Forums or the Ubuntu Paste Bin, but catered toward your individual teams. I don't know if this would gunk up the code/server too much, but it would be really informative to see:
    • how many battles/wins/losses you've played per team
    • how many times your Blissey/etc has KO'd an opponent, and vice versa, how many times an opponent has KO'd your Blissey/etc.
    • % of moves used per individual team pokemon: Ex: Blissey: 15% Aromatherapy / 30% Softboiled / 50% Seismic Toss / 5% Gravity / 75% stayed in battle / 25% switched out
      (How many times have you wondered: Well, I have Gravity on my Blissey, and it is helpful sometimes for maximizing Entry Hazard, but I'd like to possibly free up that spot for Thunder Wave/Toxic/etc. How much exactly do I actually use Gravity?)

    This would be most useful for teams that you use often without much change, as in ladder teams.
  25. Arcticblast

    Arcticblast improsin + bapongbas gg,,,,,,
    is a Forum Moderatoris a Community Contributoris a Tiering Contributoris a Battle Server Moderator Alumnusis a SPL Winner
    Other Metas Leader

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Messages:
    4,658
    This has been suggested over and over again for months. If it was easy to do it'd probably have been done already.

Users Viewing Thread (Users: 1, Guests: 0)

  1. shotgun37