1. Welcome to Smogon Forums! Please take a minute to read the rules.
  2. Remember to check the Simple Questions/Simple Answers , Suggestions , Bug Reports and Technical Support threads before posting. If you have something that warrants extended discussion then post a thread, but when in doubt, please use an already existing thread
  3. New to the forums? Check out our Mentorship Program!
    Our mentors will answer your questions and help you become a part of the community!

Technical Support

Discussion in 'Pokémon Showdown!' started by locopoke, Jun 30, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. locopoke

    locopoke indulges in unsavory behavior
    is a Forum Moderator Alumnusis a Smogon Media Contributor Alumnusis a Battle Server Moderator Alumnus

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    2,805
    I didn't see a thread for technical support of any kind so I decided to make one. I currently can't seem to connect to the Pokemon Showdown server, when I try to get on it gives me this message:


    My internet seems to be fine and according to other users there is nothing wrong with the server. What could be the problem?
  2. Zarel

    Zarel Not a Yuyuko fan
    is a member of the Site Staffis a Battle Server Administratoris a Programmeris a Pokemon Researcheris an Administrator
    Creator of PS

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    1,709
    Most likely, a firewall of some sort. There's a small possibility a rogue firewall on your computer has locked it down really strictly (the default firewall included with any common OS doesn't do this; it's more likely to be a third-party one), but more likely, it's a firewall somewhere in your internet connection that you have no control over (a college dorm's router might be configured that way to prevent gaming).
  3. locopoke

    locopoke indulges in unsavory behavior
    is a Forum Moderator Alumnusis a Smogon Media Contributor Alumnusis a Battle Server Moderator Alumnus

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    2,805
    Problem solved, don't know how.
  4. Lucario_Guy

    Lucario_Guy

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Messages:
    211
    Not sure if this counts as a technical issue, but I seem to have forgotten my password to my PS! account, Rukario-kun. Is there any way I could get my password sent to me via PM here on the forums, or perhaps just have the record of the account erased so I could re-make it (I've hardly wet my toes on the ladder, so I'm not concerned about my rating)? I'd really appreciate it! :D
  5. Bad Ass

    Bad Ass be cool
    is a Tiering Contributoris a Past WCoP Winneris a GS2 Winner

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    2,302
    i have the same problem as locopoke, except i'm at home so it's not like it's the fault of my college or anything...
  6. Lord Moet II

    Lord Moet II formerly MOET
    is a Past WCoP Winner

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Messages:
    219
    I dont know if this is the correct place to put this, but would it be possible to make a version that could be support on opera for andriod instead of just firefox?
  7. Downf4ll

    Downf4ll

    Joined:
    Mar 27, 2011
    Messages:
    95
    My problem is that it just says:

    "You have been disconnected - possibly because the server was restarted"

    Now at first I just chalked it up to my bad luck (it wouldn't be the first time....), but I came on today with the same problem. Is the server actually down, or is my computer just being a jerk?
  8. verbatim

    verbatim Red like Roses
    is a Battle Server Administratoris a Smogon IRC AOPis a Forum Moderator
    Moderator

    Joined:
    Jun 11, 2011
    Messages:
    1,334
    Earlier today we had a few issues, they have since been resolved, try to connect again, if that still doesn't work...
    Are you using a variant of Internet Explorer by chance? IE9 is somewhat buggy and Showdown does not support earlier versions.
  9. undisputed

    undisputed
    is a Tutor Alumnusis a Tiering Contributor Alumnusis a Battle Server Moderator Alumnusis Smogon Frontier's Frontier Lackeyis a Past WCoP Winner

    Joined:
    Aug 16, 2009
    Messages:
    2,116
    I logged on today, and all the icons keep disappearing when I try to hover over anything or click. I can post screen shots if you would like. I'm currently running firefox on my netbook if that helps.
  10. Zarel

    Zarel Not a Yuyuko fan
    is a member of the Site Staffis a Battle Server Administratoris a Programmeris a Pokemon Researcheris an Administrator
    Creator of PS

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    1,709
    Screenshots would be interesting... I don't know what would do that... Firefox bug?
  11. Bad Ass

    Bad Ass be cool
    is a Tiering Contributoris a Past WCoP Winneris a GS2 Winner

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    2,302
    hello. i'm still having this problem. i have no clue why it won't let me on. i tried the download on the PS homepage, still did the same thing...
  12. Flashstorm1

    Flashstorm1
    is a Tiering Contributor Alumnus

    Joined:
    Dec 15, 2006
    Messages:
    1,372
    Yeah. I cannot connect to Pokemon Showdown regardless of which browser I use, which programs I have running, etc.

    When I first connected to Pokemon Showdown through Chrome a few days ago, I was having few, if any, problems. Sure, there was lag, but I could still battle and follow the chat. Starting two days ago, I could no longer connect to the lobby through Chrome. If I somehow did make it to the lobby, the website would instantly freeze on me, making it "impossible" for me to do anything.

    Just a few minutes ago, I tried connecting through Firefox. Though I don't have any issues with connecting to the lobby now, the website itself after I do connect starts to glitch up - similar to what undisputed mentioned above - and I soon get disconnected from the server. I'll also mention that I do lag, probably more to an extent than the other people who are able to get on and stay in the lobby with no other problems.
  13. darkrai494

    darkrai494

    Joined:
    Jul 5, 2012
    Messages:
    15
    I seem to be having a problem with the entire site on my fire. no matter what browser I use, it always crashes or just doesn't load. help?
  14. ZcX

    ZcX

    Joined:
    Sep 18, 2010
    Messages:
    89
    Same problem regarding connection issues.
    Show Hide
    [​IMG]

    I´m pretty sure it´s fault of my evil Internet connection, because I have tried with another computer linked to the same Internet connection and the answer is the same. The problem here is that I don´t know how to modify the router.
  15. Superpowerdude

    Superpowerdude based wooper #dealwithit
    is an official Team Rateris a Smogon Media Contributor
    Mentor

    Joined:
    Mar 15, 2012
    Messages:
    1,215
    It is happening to me still "You have been disconnected - possibly because the server was restarted"

    and I have internet explorer???
  16. Nysyr

    Nysyr

    Joined:
    Sep 26, 2011
    Messages:
    345
    Something done recently (June 5th+) just broke earlier versions of Firefox.
  17. coolbiz

    coolbiz

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    764
    Will this ever be Wii compatible?
  18. Engdrew

    Engdrew

    Joined:
    Sep 30, 2010
    Messages:
    11
    Is there any way to recover a password? I set it to something that I know for sure I typed correctly, logged in, played over two days normally. Then suddenly, it prompted me to provide password, but it always shows that my password is incorrect when I never changed it.

    Someone help?
  19. Zarel

    Zarel Not a Yuyuko fan
    is a member of the Site Staffis a Battle Server Administratoris a Programmeris a Pokemon Researcheris an Administrator
    Creator of PS

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    1,709
    There are no plans for Wii compatibility at this time.

    I'm working on password recovery, but currently I'm too swamped to manually reset passwords. Sorry.
  20. size-or

    size-or

    Joined:
    Sep 23, 2010
    Messages:
    4
    First I get this:

    "If the client is taking a long time to load, try refreshing in a few minutes. If it still doesn't work, Pokemon Showdown may be down for maintenance. We apologize for the inconvenience.

    Initializing... DONE
    Loading libraries... DONE
    Loading client... DONE
    Connecting to login server..."

    And then I get this:

    You have been disconnected - possibly because the server was restarted.


    But the other day when I was at a different location with my laptop it was working just fine. PS also won't work on any other computers on the network I'm currently on so I'm not sure what's going on.
  21. Derkpharocy

    Derkpharocy

    Joined:
    Jul 9, 2012
    Messages:
    2
    It was working perfectly for me about an hour ago.. but now when I log on all i get is
    "You hae been disconnected - possibly because the server was restarted"
    It's really confusing me.
  22. Sambobz

    Sambobz

    Joined:
    Feb 25, 2011
    Messages:
    93
    internet explorer 9 kinda works but is soo slow that it's almost unusable and it disconnects every 2 minuets or so.

    chrome and firefox get to: "connecting to logon server..." then "you have been been disconnected - possibly because the server was restarted"

    I am trying opera now...
    edit: Opera works great! after seeing it in it's true glory PS has won my heart... props dude for making this thing
  23. prem

    prem failed abortion
    is a member of the Site Staffis a Forum Moderatoris a Community Contributoris a Tiering Contributoris a Contributor to Smogonis a Battle Server Moderator
    Moderator

    Joined:
    Mar 25, 2011
    Messages:
    1,778
    that used to happen to me. it got fixed when i reformatted my computer... but you can try just deleteing and reinstalling firefox / chrome, and see if that helps
  24. Manafii101

    Manafii101

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    241

    Still getting this, even after reinstalling Firefox [13.0.1 (the latest version)].


    It was working perfectly Saturday (7/7/12) and before. On Sunday however, I couldn't access it.



    do i really need to download an alternate browser just to play?
  25. Bribery

    Bribery

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    320
    I get this error in Firefox as well, but it works fine on Google Chrome.
Thread Status:
Not open for further replies.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)