1. New to the forums? Check out our Mentorship Program!
    Our mentors will answer your questions and help you become a part of the community!
  2. Welcome to Smogon Forums! Please take a minute to read the rules.

Programming Pokemon Online replay player

Discussion in 'Technical Projects' started by Zarel, Aug 16, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Zarel

    Zarel Not a Yuyuko fan
    is a member of the Site Staffis a Battle Server Administratoris a Programmeris a Pokemon Researcheris an Administrator
    Creator of PS

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    1,771
    lol

    I hit my disk space limit.

    I believe it's fixed now, but I'm going to need to look into moving into another server, and perhaps limiting the amount of time replays are hosted for.
  2. Bruno Magno

    Bruno Magno

    Joined:
    May 15, 2011
    Messages:
    744
    I'm not finding anything good on Google, but a rock image should be ok... i'll look for something
    Maybe

    I tried to use the Warstory Maker, i don't know why i have that page
    http://pokemon.aesoft.org/warstory.php?name=GT-Bruno-Magno-vs-smew--27-ottobre-2011-at-15h13
    I mean, why there's only the first turn? The log is ok, the video goes, but why (twice) there's this error?
  3. Manxer

    Manxer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    50
  4. leafbarrett

    leafbarrett

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    22
    One frame of Espeon's animation is a black box. I dunno if this happens for other pokemon, but Espeon's the only one I've seen it on so far.
  5. chronofreak

    chronofreak

    Joined:
    Mar 17, 2011
    Messages:
    8
  6. MC Fatigue

    MC Fatigue

    Joined:
    Jun 9, 2011
    Messages:
    55
  7. Adamant Zoroark

    Adamant Zoroark formerly LucaroarkZ

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    1,388
    I found this strange bug.

    Here's a match of my Special HO team:

    http://pokemon.aesoft.org/replay--Thundurrr--vs-Test-LucaroarkZ--2011-11-01

    On turn 12, he sent out a Dragonite which KO'd my Zoroark on turn 13 with Brick Break, but the replay thinks it's a Gyarados, since his Gyarados was nicknamed Dragonite. Looking at the original battle log, it really is a Dragonite:

    Show Hide
    Start of turn 12
    The foe's Torture used Protect!
    But it failed!

    Zoroark used Dark Pulse!
    The foe's Torture lost 46% of its health!
    The foe's Torture fainted!
    Zoroark is hurt by its Life Orb!

    Rain continues to fall!
    -Thundurrr- sent out Dragonite!
  8. Lesser Smaug

    Lesser Smaug

    Joined:
    Nov 1, 2011
    Messages:
    145
    You'll want to look into turn 55 of this replay. Specifically, Ferroseed's HP bar is displayed as 0%, after the opposing Azelf faints from Leech Seed damage, and it stays until Ferroseed really reaches 0%.

    This is a very good tool, though. It's much easier to show replays now because of this.

    EDIT: In this DPPt replay, Porygon-Z's damage is shown as 0% after sponging another Hydro Pump from Rotom-W, even though it survived (turn 25). Same thing happens next turn (turn 26) when Nidoqueen uses Earth Power on Lucario, it does 79% but then displays Lucario's HP bar as 0%.

    Also, if you click on "Go To Turn" and type in 0, the screen will be blank and say "seeking" in the middle, while the log is unaffected and continues to roll out.

    Finally, if you click on "Skip To Next Turn" rapidly, the sprites and Pokemon names from the next turns will overlap on each other. You can recreate this if you start up the replay anew, and click the "Skip to Next Turn" button rapidly. It will then show overlapping sprites and names, and will freeze. Other glitches have sprung up from this one: one time, it said "seeking" in the middle of a blank screen as if you specified turn 0, and then everything was normal after, and another time, Forretress lacked his HP bar.
  9. Shineygengar

    Shineygengar

    Joined:
    Apr 25, 2011
    Messages:
    130
    some pokemon back animations don't work for me (gengar specifically) i'm guessing there just not uploaded or something?
  10. Bleeding Heart

    Bleeding Heart

    Joined:
    Sep 19, 2011
    Messages:
    14
    From the first post:

    EDIT: Houston, we have a problem. I didn't do it, I swear.
    Another edit: It's fine now. Wasn't so fine an hour ago.
  11. drug_duck

    drug_duck

    Joined:
    Jun 11, 2008
    Messages:
    325
    It has probably been asked before but I couldn't be bothered to look through 12 pages and neither did I find anything in the FAQ about it so here it goes: When will Doubles (2on2) be supported?

    I hope not to be a bother to you. Great program you created there aesoft, thank you and keep it up =D
  12. Zarel

    Zarel Not a Yuyuko fan
    is a member of the Site Staffis a Battle Server Administratoris a Programmeris a Pokemon Researcheris an Administrator
    Creator of PS

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    1,771
    I don't know.

    Pokemon Showdown will support doubles, but I don't know whether I'll get them working on the PO log converter.
  13. Bleeding Heart

    Bleeding Heart

    Joined:
    Sep 19, 2011
    Messages:
    14
  14. alexwolf

    alexwolf King of Conquerors
    is a Forum Moderatoris a Community Contributoris a Tiering Contributoris a Contributor to Smogon
    Moderator

    Joined:
    Jul 3, 2009
    Messages:
    6,684
  15. T3rry747

    T3rry747

    Joined:
    Oct 25, 2011
    Messages:
    3
    Hey im not sure if this is the proper place to post this but every time i have a replay with vaporeon or mespirt it does some strange glitches.
    1ex: creates multiple copies of the sprite whenever the animation moves
    2ex: puts other pokemon from the match mixted in with the sprites backround
    so far these are the only two but I just thought Id point them out, other then that its a great tool
  16. Tyki7125

    Tyki7125

    Joined:
    Oct 15, 2011
    Messages:
    5
    I love this. One bug I did get however is that when a ghost uses curse, nothing happens. The HP does not go down by half on use and I don't think it does down by 1/4 every turn. The stats also don't raise so it isn't any confusion.
  17. Guider

    Guider

    Joined:
    Jul 13, 2010
    Messages:
    2
    http://pokemon.aesoft.org/replay-Skland-vs-Zephiell--2011-12-14

    found a bug

    at turn 12 cloyster hit ferrothorn 5 times with icicle spear,leaving ferro with 12% of its total hp, then cloyster died,but when quagsire came out on turn 13 and used scald it only showed that Quagsire had did 8% of ferro's hp,and then ferro died.

    http://pokemon.aesoft.org/replay-Zephiell-vs-SKland--2011-12-14 happened again

    jirachi was using metronome against Politoed and poli had 10% of its total hp left,and when jirachi used metronome(turned to earthquake) it only showed jirachi doing 8% to politoes and then poli died.

    also when celebi used giga impact on jirachi,jirachi had 10% of its total hp left and it said jirachi only lost 7% then jirachi died.

    and when dusknoir used horn leech on celebi it showed celebi having 4% of its total hp,but it said the horn leech only did 3% to celebi then celebi died.

    happened again with mew and dusknoir.dusknoir had 3% of its total hp and it showed after 1 rock blast that did 1% dusknoir died.

    last 1 i found was when mewtwo vs mewtwo and klands mewtwo used dragon claw against zephs mewtwo.the mewtwo not attacking had 7% of its total hp left,but the dragon claw did 5% and zephs mewtwo died.

    sorry if i put too much detail into it just really saw this and thought i should report it. i'm not 1 of the 2 battlers,but just someone who wanted to report this bug. also the bug seemed to be when the pokemon was close to dying.
  18. MikeDecIsHere

    MikeDecIsHere And the haters gonna hate hate hate hate hate.
    is a Battle Server Moderatoris a Smogon Social Media Contributor Alumnusis a Forum Moderator Alumnus
    Mentor

    Joined:
    Sep 28, 2010
    Messages:
    2,552
    Is anyone else having problems using the site? I keep getting an error
  19. YAYtears

    YAYtears

    Joined:
    Nov 19, 2010
    Messages:
    368
    me too.It says stuff like
    Parse error: syntax error, unexpected T_FOR in /home/aesoft/public_html/pokemon/replays.inc.php on line 17164

    EDIT:Now it works.
  20. Oglemi

    Oglemi We broke it. Yes, we were naughty. Completely naughty.
    is a Tournament Directoris a member of the Site Staffis a Community Contributoris a Pokemon Researcheris a Smogon Media Contributoris a Contributor to Smogonis an Administratoris a Tiering Contributor Alumnus
    C&C Leader

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    8,576
    Hey aesoft I believe a similar bug like this has already been posted, but I'll give you another log so you can pinpoint where the bug is occuring.

    At some point around turn 40, Ferroseed suddenly jumps to 0% health, but it's actually still at around at least 80%, and it then stays that way for the remainder of the match. From the posts above it seems like this is a recurring trend where the health bar is off. Maybe something to look into at some point?

    http://pokemon.aesoft.org/replay-Snunch-vs-ToF--2011-12-17

    Keep doing what you're doing aesoft, can't wait until Pokemon SHOWDOWN is fully completed.
  21. dragonexpert

    dragonexpert

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    72
    I'd like to request that it works on the log files the server saves. I got the error message stating it wasn't a valid file from trying to use the file in my server logs.
  22. Max212

    Max212

    Joined:
    Jun 9, 2011
    Messages:
    245
    The site is giving me problems. It says: Parse error: syntax error, unexpected ')' in /home/aesoft/public_html/pokemon/replays.inc.php on line 59584

    It looks like people had the same problem before, but it was fixed. I'm just wondering what's going on.
  23. Jackbot

    Jackbot

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    34
    " Parse error: syntax error, unexpected ')' in /home/aesoft/public_html/pokemon/replays.inc.php on line 59584 "
    I see some other people had the same problem...
  24. Zarel

    Zarel Not a Yuyuko fan
    is a member of the Site Staffis a Battle Server Administratoris a Programmeris a Pokemon Researcheris an Administrator
    Creator of PS

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    1,771
    coyotte508 tells me this was a server bug. The alpha version of PO floating around in one of their YouTube videos, combined with the newest version of the replay converter, should work, from what I hear.

    This happens periodically when the list of replay files gets too big. I usually just start a new list when that happens. That's why you see it every once in a while.

    I'd do a permanent fix, but I'm a bit busy working on Pokemon Showdown. I'll probably get to it sometime in January. :/
  25. Hippo Icicle

    Hippo Icicle

    Joined:
    Dec 31, 2011
    Messages:
    11
    Hi, since the new patch, my replay files ave not been working. Probably just a bug that will be ironed out with all the others in the patch, but I'm just checking.
    I get this message: Error: Replay file must an original Pokemon Online replay file.
Thread Status:
Not open for further replies.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)